Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM)’ni ziyaret ederek laboratuvarlarda incelemelerde bulundu.
Ziyarette HÜBTUAM’da fiziki ve teknik alt yapısı hakkında bilgi veren HÜBTUAM Müdürü Doç. Dr. İrfan Kurtbaş, önümüzdeki süreçte yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında Rektör Reha Metin Alkan’a bilgiler verdi.
Çorum’a ve bölgeye hizmet verecek olan merkez laboratuarların üniversite öğretim elemanları ve öğrencilerin projelerine açık olduğu Prof. Dr. Alkan, “Laboratuvarımız kendi inşaat ve projelerimizde de kullanılıyor. Örneğin asfalt (aşınma) testlerimiz. Önümüzdeki sene Kuzey Kampüsümüzde yapılacak olan yolumuzun üst yapısında Yapı Malzemeleri, Zemin ve Ulaştırma Laboratuvarı‘nda yapılan asfalt (aşınma) testleri sonucunda hazırlanan asfalt malzemeler kullanılacak ve bu konuyla ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Aynı zamanda laboratuvarımızda; üniversitemizde kullanılan betonun dayanıklılığını artırmak için yapılan testler ve bu testler sonucunda aldığımız değerlere göre de inşaatlarımızda kullandığımız malzemelerimizi şekillendiriyoruz” dedi.
Toprak Analiz Laboratuvarı’nın olağanüstü bir yoğunlukla çalışmalarına devam ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Alkan, laboratuvarın, Çorum ile tarım sektörünün bir araya getirilmesinde önemli bir köprü vazifesi göreceğini belirterek, ayrıca tarım sektörünün üniversitemizle buluşmasının da önemli bir ara yüzü olacağı inancındayız” dedi.
Adli Bilimler konusunda da Türkiye’de farkındalık oluşturacak çalışmaları yapmak yola çıktıklarını anlatan Alkan, en kısa sürede bu konuyla ilgili sonuç alacaklarını ifade tti.
İşbirliği yaptıkları pek çok firma çok sayıda çalışmanın olduğunu dile getiren Alkan, “İnşallah onlarında laboratuvarımıza gelmesiyle birlikte şuana kadar herkesin arzu ettiği fakat nasıl olacağı konusunda çok net bir tarif yapamadığı bir konu olan üniversite-sanayi işbirliğini biz gerçek manada gerçekleştirmeye gayret ediyoruz” dedi.
Tüm sanayicilere çağrıda bulunan Prof. Dr. Alkan, “Üniversite-sanayi işbirliği için biz içerisinde en gelişmiş profesyonel cihazların yer aldığı bir laboratuvar oluşturduk. Bunun ötesinde çok ciddi bir akademik gücümüz, Teknokentimiz, bu işlere çok hevesli bir yönetimimiz var. Artık sanayicilerimizin ortak projeler yapmak üzere aramıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Sanayi, endüstri, kamu kurum-kuruluşları ve toplumsal paydaşlarla yapılan “BAP 19005 - Üniversite Sektör İşbirliği Projesi” hakkında bilgi paylaşımında bulunan Alkan, 19005 - Üniversite Sektör İşbirliği Projesi kapsamında projenin maliyeti varsa üniversite olarak bütün imkanları kullanmaya ek olarak proje desteği de verdiklerini kaydederek, “Yeter ki beraber omuz omuza çalışma yapalım. Üniversitemiz artık sözde değil gerçek manada kapılarını zaten açmıştı. Artık somut projeler yapmak üzere sanayicilerimizi bekliyoruz” dedi.