İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin üzerinden çıkan 1 dolarla ilgili açıklama yaparak, “Amerika’nın gavuru bile anlamış bu kanı bozuklar iki dolar etmez bir dolar eder. Bu soytarılara iki dolar fazla. Kendi milletini satan, kendi devletine hainlik eden bu kahpelere iki dolar fazla. Bir dolarlık adamsın. Gavur parasıyla bir dolarsın. Altında bu kadar üstünde bu kadar işte” dedi.
15 Temmuz’dan bugüne kadar meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, milli iradeye sahip çıkıyor. Çorum Belediyesi öncülüğünde Hürriyet Meydanı’nda düzenlenen demokrasi mitingine İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu ve sanatçı Dursun Ali Erzincanlı da katılarak destek oldu.
Kitapsız, vatanını satan kanı bozuklara söylenecek ne varsa onu söylemek için meydan meydan dolaşacaklarını dile getiren Döngeloğlu, Çorum’daki kardeşlik ortamını Türkiye’nin bütün her yerinde görmenin mümkün olduğunu söyledi.
Tuzakları bozanın Allah olduğunu dile getiren Döngeloğlu, “Onlar bir hile yaparlar, bir oyun kurarlar Rabbim onu öyle bir hayra çevirir ki akılları başlarından gider. Bunlar çok okumuşlar, çok diplomaları var, çok akıllılar, sorsan üç dil biliyorlar. Ey geri zekalılar bu milletin dilini değil gönül dilini konuşamıyorsunuz. Üç dil bilsen ne olacak. Bunlar sözde 3-5 diplomalı mastır yapmışlar, doktora yapmışlar. Ne mastırı yaparsan yap Müslüman millete, bir ay Ramazan’da oruç tutan, sahura kadar yaz gününde oturup oruç tutan Müslümanlara bayramdan 10 gün sonra darbemi yapılır salak. Kucağınızda kalır” diye konuştu.
“Amerika’nın gavuru bile anlamış bu kanı bozuklar iki dolar etmez”
FETÖ üyelerinden çıkan bir dolarla ilgili de açıklama yapan Döngeloğlu, şunları söyledi:
“Soruyorlar bana ’hocam bunların cebinden bir dolar çıkıyor nedir bu’ diye. Amerika’nın gavuru bile anlamış bu kanı bozuklar iki dolar etmez bir dolar eder. Bu soytarılara iki dolar fazla. Kendi milletini satan, kendi devletine hainlik eden bu kahpelere iki dolar fazla. Bir dolarlık adamsın. Gavur parasıyla bir dolarsın. Altında bu kadar üstünde bu kadar işte. Kurban dediler verdik. Burs dediler verdik. Dergi alın dediler aldık. Gazeteye abone ol dediler olduk. Azdılar, kudurdular Yahudi’yi, Hristiyan’ı cennete sokmak için uğraştılar. Dinler arası diyalog dediler. Elin gavurunu cennete sokmaya çalışırken kendi halkına şehitlerimiz başta olmak üzere 237 canımıza kurşun yağdırdılar. Lanet olsun onlara. Yazıklar olsun. Değer miydi bunlara. Bu yaptıklarınızın dünya ve ahirette karşılığını bilmiyor musunuz. Hala tiyatro diyorlar. Hala FETÖ’cüler ’bu Cumhurbaşkanımızın tiyatrosu’ diyor. Hadi bunlar Cumhurbaşkanımızın tiyatrocusuydu senin bomba atan köpeklerin kimin tiyatrocusuydu. Bayrak sallayan çocuk öldürülür mü? Erol Olçak benim aile dostumdu. Keskin nişancı kurşun yağdırdı. İnsan kendi halkına, milletine şartlar ne olursa olsun ağlayarak konuşarak Batı’nın hizmetçisi, batılın kölesi, uşağı yaşlandıkça Ariel Şaron’a benzeyen adam kendi insanına kurşun sıkarak bu memlekete huzur mu getireceksin. Hoşgörü, sevgi barış dediniz. Sevginiz gavurlara imiş öfkeniz Müslümanlaraymış. Her şey bu dünyada bitmez. Yanlış yoldasınız.”
Döngeloğlu’nun konuşmasının ardından sahneye ünlü sanatçı Dursun Ali Erzincanlı geldi. Dursun Ali Erzincanlı da, milli irade şehidi Ömer Halisdemir anısına yazılan ‘30 Kuş’ isimli şiiri okudu.