İskilip Kaymakamlığı geçtiğimiz ay Şırnak’ta yürütülen operasyonlarda şehit düşen J. Uzm. Çvş Habib Gökçe’nin adını güreş eğitim merkezi ile yaşattı.
Çalışmalarını çok sessiz bir şekilde yürüten Kaymakam Şuayib Gürsoy, İskilipli gençlere adeta sürpriz yaptı. Şehir Stadyumu alanında inşa edilen binanın açılışı geniş katılımlı bir törenle yapıldı. Güreş Eğitim Merkezi’ne Gürsoy’un isteği üzerine Şırnak’ta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Habib Gökçe’nin ismi verildi.
Tesisin açılışına Kaymakam Şuayib Gürsoy, Garnizon Komutanı Yrb. Çetin Öcal, Belediye Başkanı Recep Çatma, Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Parıldar, İskilip İl Genel meclis üyeleri Üzeyir Esenkaya, Sadettin Babuccu, daire amirleri, İskilipgücü Spor Kulübü Başkanı Nihat Armutçu, şehidin ailesi baba Mehmet Gökçe, anne Hatun Gökçe, eşi Kübra Gökçe, kızı Miray Gökçe ve abileri Hakan, Harun Gökçe ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Tesisin açılış töreninde konuşan Kaymakam Gürsoy, “Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve Gençlikspor İl Müdürümüz minderlerimizin temini konusunda bize yardımcı oldular. Tesisimizin yapımı yavaş yavaş aşama aşama gelişti. Önce minderlerimiz oldu. Binamız yoktu. Bu aşamada Köylere Hizmet Götürme birliği olarak bizler devriye girdik ve bu tesisimizi ilçemize kazandırmış olduk. Bu surecin tamamlanmasına yıkın süreçte İskilip’in bir evladı İskilip’te spor yapmış, spora yaşamının her bölümünde katkı sunmuş olan rahmetli Şehidimiz Habip Gökçenin isminin verilmesinin uygun olacağını düşündük. Bu duygularla tekrar Şehidimize Allah Rahmet eylesin” dedi.
Şehit J. Uzm. Çvş Habib Gökçe’nin ağbeyi Harun Gökçe ise, tesisin yapımında emeği geçen başta İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy olmak üzere bütün herkese teşekkür etti. Kardeşinin isminin böyle bir binada yaşatılmasının kendileri için büyük bir sürpriz olduğunu söyleyen abi Harun Gökçe, göz yaşlarını tutamadı.
Binanın açılış kurdelesi Kaymakam Şuayib Gürsoy ve şehidin babası Mehmet Gökçe tarafından kesildi. Düzenlenen törende, şehidin annesi Hatun Gökçe, eşi Kübra Gökçe’de zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. Açılışın ardından tesis gezildi. İskilipgücü Spor Kulübü Güreş Antrenörü Adem Uysal, öğrencileri ile davetlilere kısa bir gösteri sundu.
Tesisin açılışının ardından İskilip Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “Şehit Habib Gökçe Futbol Turnuvası” final maçı seyredildi. Karşılaşmanın ardından turnuvada dereceye giren takımlara ödülleri Kaymakam Şuayib Gürsoy ve şehit ailesinin elinde aldılar.