AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İtalya’nın Modena şehrinde gurbetçi vatandaşlarla buluştu.

Modena’da yoğun ilgiyle karşılaşanan milletvekili Ahmet Sami Ceylan, salon toplantısında bir araya geldiği gurbetçilere 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi gurbetçileri yeni Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi konusunda bilgilendirdi.

İtalya’da yaşayan Türkleri Referandum için oy kullanmaya davet eden Ceylan, 18 maddelik Anayasa değişikliğinin içeriği konusunda merak edilen sorulara da cevap vererek, Türkiye’nin geleceğinin şekillendirilmesi konusunda destek istedi. Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi olaylarını da değerlendiren Milletvekili Ceylan, Türk milletinin canla, başla mücadele ederek ülkesine, demokrasiye, bayrağına, ezanına sahip çıktığını dile getirdi.

Almanya’nın ardından Hollanda’da yaşanan diplomatik krizi değerlendiren milletvekili Ceylan, Hollanda hükümetinin Türk Bakanlarının gurbetçilerle buluşmasını engellemesini sert dille eleştirdi. Bazı ülkelerin Türkiye’ye karşı uyguladığı kabul edilemez politikaları kınayan Ceylan, "Avrupa’nın her yerinden vatandaşlarımız yanımızda. Onlarla buluşmamızı engelleyen zihniyete teslim olmayacağız. Artık "Evet" mücadelesi emperyalizm ile mücadele safhasına geçmiştir. Avrupa faşizmi ve sömürgeci zihniyeti Evet’e karşı savaş açmıştır. Bu tutum karşılıksız kalmayacak" dedi.

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan gibi dirayetli, milletiyle birlikte hareket eden, eşsiz bir lidere sahip olmasının birçok ülkede rahatsızlık oluşturduğunu, dünya ülkesi olma yolunda hızla ilerleyen Türkiye’nin önüne set çekmek, istikrarsızlaştırmak isteyen birtakım güçlerin küresel oyunlarla ülkemizi yeniden karanlık günlere döndürmek istediğini, buna asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Ceylan, ayrıca beraberinde çok sayıda Çorumlu gurbetçi ile birlikte Modena’da bulunan Ulu Camii’yi ziyaret etti.