Osmancık Belediye Meclisi Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi nedeniyle bildiri yayınladı. Osmancık Belediyesi meclisinin Ağustos ayı toplantısına okunan bildiride darbe girişimi lanetlendi.
AK Parti, CHP ve MHP meclis üyeleri tarafından imzalanan bildiri metni şu şekilde:
“15 Temmuz 2016 tarihinde, ordu içindeki FETÖ/PDY Terör Örgütü ile bağlantılı küçük bir grup hain tarafından darbe girişimine teşebbüs edilmiş ancak ne mutlu ki Türk Milletinin iradesi sayesinde püskürtülmüştür.
Darbe girişimi yapılır yapılmaz Türk halkı, demokrasiye, seçilmiş hükümete, demokratik kurumlara ve hukuk devletine desteğini göstermek için sokaklara çıkmıştır. Milletimiz canını ortaya koyarak tankların önüne dikilmiş, ülkemize, demokrasimize ve milli irademize sahip çıkarak hain darbecilere geçit vermemiştir.
Gözü dönmüş terör gruplarının acımasız saldırıları sonucu ne yazık ki yaralanan ve şehit olan yurttaşlarımız olmuştur.
Osmancık Belediye Meclisi olarak Türk milletinin iradesine ve demokratik sisteme yapılan bu darbe girişimini lanetliyoruz.
Tankların ve ağır silah ateşinin önüne geçerek, hayatını kaybetme pahasına, Türk milletinin demokratik iradesini savunmak için darbecilere direnen Türk halkına şükranlarımızı sunuyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz”