Osmancık Belediyesi, şehrin imajına değiştirecek yatırımlara devam ediyor. İlçenin sembollerinden Merkez Beylerçelebi Cami restorasyonu ve çevre düzenlemesi ihale edildi. Yapılacak revizyonla merkez cami şehrin çehresini değiştirecek bir görünüme kavuşacak.
Beyler Çelebi Caminin ilçenin vitrini konumunda olduğunu belirten Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş “Beyler Çelebi Cami ilçemizin merkez camisi. Aslında şehrimizin aynası, vitrini konumunda bir eser. Daha sonra yenilenmiş olsa da isim olarak tarihi bir cami. Vatandaşlarımızın önemsediği kadar şehrimizi ziyaret edenler için de ilk ziyaret noktalarından birisidir.” dedi.
Yapılacak düzenlemeler ile ilgili de bilgi veren Başkan Karataş “Camimizin bahçesindeki eski şadırvanlar ve tuvaletler yer altına alınacak. Kazanılan alanla birlikte cami bahçesi geniş bir meydana dönüştürülecek. Camimize ikinci minare yapılacak. Cenaze namazı alanı da yenilenecek. Bay ve bayanlar için modern abdesthaneleri ve lavabolar yapılacak. Ayrıca engelli tuvaletleri de yer alıyor” ifadelerini kullandı.