Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Çorum’un Osmancık ilçesine yapılacak olan Gemici TOKİ Konutları ihalesini alan firma ile sözleşme imzalandı.
TOKİ konutları ihalesini alan firma yetkilisi Harun Demirel, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş’ı ziyaret etti. Firma yetkilileri ile birlikte TOKİ konutlarının yapılacağı arsada incelemelerde bulunan Karataş, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Vatandaşların yoğun talebi doğrultusunda bölgede TOKİ projesini başlattıklarını dile getiren Başkan Karataş, “Başvuru sürecinin ardından nihayet ihale süreci de tamamlanarak ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalandı. Ramazan ayı sonrasında inşaat yapımına başlanması planlanıyor. İhalede belirtilen süre 500 gün. İnşallah bu süreden daha önce tamamlanmasını ümit ediyoruz” dedi.
TOKİ konutlarının yapılmasıyla İlçede 198 ailenin ev sahibi olacağını vurgulayan Hamza Karataş, "İlk olarak 178 konutluk bir proje hazırlanmıştı. Ancak 198 başvuru oldu. Biz de ev sahibi olmak isteyen hiçbir vatandaşımız açıkta kalmasın diye TOKİ’den projenin genişletilmesi talebinde bulunduk. Ek arsa tahsisi ile 198 konuta çıkarıldı. Daha önce başvurusu alınan 198 aile inşaat tamamlandığında ev sahibi olacak” diye konuştu.
TOKİ konutlarının Gemici ve Çay Mahallelerinin gelişimine de katkı sağlayacağını kaydeden Karataş, desteklerinden dolayı Çorum Milletvekillerine ve TOKİ yetkililerine teşekkür etti.