Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi Öğrenci Demokrasi Meclisi alışılmışın dışında bir etkinliğe imza atarak öğretmenler arası genel kültür bilgi yarışması düzenledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel’in de yarışmacı olduğu etkinlikte öğrenciler sordu, öğretmenler ter döktü.
Okullarda bilgi yarışması hep öğrencilerarası düzenlenirdi. Dereceye giren öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde düzenlenen bilgi yarışmalarında okulunu temsil etme hakkı kazanırdı. Hep öğretmenlerin sorduğu, öğrencilerin terlediği bilgi yarışması kültüründe bu defa bir ilk yaşandı. Öğrenciler sordu, öğretmenler doğru cevabı vermek için yarıştı.
Etkinliğe Ömer Derindere Fen Lisesi Öğrenci Demokrasi Meclisi imza attı. Bilgi yarışması için gönüllü 9 öğretmen seçildi. Gönüllülerin arasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel de vardı. Yarışma soruları da Öğrenci Meclisi tarafından hazırlandı.
Bilgi yarışmasında Rehber Öğretmeni Recai Akıllı, Tarih Öğretmeni Bahattin Uysal ve İngilizce Öğretmeni Hülya Sarıdaş’ın yer aldığı B Grubu, 20 sorudan 18’ine doğru cevap vererek birinci oldu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, böyle bir yarışmaya katılmaktan çok mutlu olduğunu belirterek etkinliğin öğrenci-öğretmen kaynaşmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
Tökel, etkinliği hazırlayan öğrencileri ve yarışmaya katılan öğretmenleri tebrik ederken öğrenci meclisi yarışmaya katılan öğretmenlere çeşitli armağanlar verdi.