Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve protokol üyeleri ile birlikte Engelliler Haftası nedeniyle işitme engelliler voleybol takımı ile dostluk maçı yaptı.
Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi ve Spor İşleri Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen voleybol maçında “Engelleri Beraber Aşalım” diyerek engelli sporcularla birlikte voleybol maçı yapan protokol üyeleri de eğlenceli bir gün yaşadılar.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü yaptıkları maçın güne damgasını vurduğunu ifade ederek, Çorum’da engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve günlük yaşantılarında her alanda var olmalarını sağlamaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Engelli Eğitim Merkezi’nin engellilere yönelik yapılan çalışmalar konusunda Türkiye’de örnek çalışmalar arasında yer aldığını belirten Başkan Külcü, “Geçtiğimiz yıl açılan Buhara Kültür Merkezi içinde faaliyet gösteren Engelli Rehabilitasyon Merkezi de bu projemizi daha ileriye götürdü. Kaldırımlarımızı, yollarımızı, toplu taşıma araçlarımızı engellilerimiz için yeniden dizayn ettik, etmeye de devam ediyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve protokol üyeleri işitme engelliler voleybol takımı ile yaptıkları çekişmeli geçen maç dostlukla bitti. Maç sonunda Başkan Külcü oyuncuları tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.