Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Özgür Kılıç’ı ziyaret etti.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitede öğrenci sayısının 18 bine yaklaştığını, akademik ve idari personelinde binin üzerine çıkarak büyük bir Hitit Aailesi haline geldiğini; bunun tesadüfi değil, yapılan çalışmalar ve gayretler sonucuyla elde edildiğini söyledi.
Prof. Dr. Reha metin Alkan, bu gelişimin nicel değil, nitel anlamda da olduğunu, verilen eğitimin kalitesi sonucu elde edilen ulusal ve uluslararası sıralamalarda başarı grafiğinin yükselişinin hızla devam ettiğini, bunun göstergelerinden sadece biri olduğunu kaydetti.
Fiziki anlamda gelişimin de süratle devam ettiğini kampus inşaatlarında sadece kullanıma dönük gereksinimler dikkate alınmadığını dile getiren Alkan, bunlara ek olarak ikinci derece deprem kuşağında yer alan Çorum’un bu özelliği çerçevesinde üniversitenin inşaat projelerinde deprem gerçekliğinin de dikkate alınarak yapıldığını kaydetti.
Üniversite yapılarında kullanılan beton sınıfının C40 düzeyinde olduğunu anlatan Prof. Dr. Reha Metin Alkan, önemli olanın laboratuvar test sonuçlarının değil, yerindeki betonun dayanımı olduğunu ifade ederek bu amaçla üniversite inşaatlarının yapı denetiminde, zaman zaman yerindeki dayanımların kontrol edildiğini, projedeki dayanımı sağladığının görüldüğünü açıkladı.
Kampüs inşaatlarında en üst düzeyde kaliteli malzemelerin kullanıldığını, bunun hem Çorum hem üniversite açısından büyük bir gurur olduğunu ifade eden Prof. Dr. Alkan, “Üniversitemiz yapılarının ülkemizin en sağlam yapıları olduğunu söylemekten gurur duyuyoruz.” diye konuştu.
Prof. Dr. Alkan, kısa zaman önce Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve Üniversitemiz Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) arasında Yetkilendirme Ön Sözleşmesi kapsamında imzalandığını ve bu sözleşme kapsamında ahşap kalıpçı, betonarme demircisi, betoncu ve inşaat işçisi seviyelerinde ulusal yeterlilik seviyesinde gerekli sınavların geçilmesinin ardından bahsedilen alanlarına ilişkin sertifikalara sahip olunacağını belirtti. Rektör Alkan, İnşaat Mühendisleri Odasının yeni seçilen yönetim kurulunu kutlayarak yeni görevlerinde başarılarının devamını diledi.
İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Kılıç, Çorum ve üniversite adına yapılan çalışma ve gelişimleri yakından takip ettiklerini belirterek, üniversitenin her yönüyle örnek teşkil ettiğini vurguladı.
Üniversitenin her alanda olduğu gibi fiziki anlamda da çok büyük hizmetler verdiğine, kampüs alanında yapılan ve yapım süreci devam eden inşaatların son derece modern ve sağlam binalar olduğuna ifade eden Kılıç, özellikle en üst seviyelerden biri olan C40 seviyesinde beton kullanılmasının çok önemli bir ayrıntı olduğunu söyleyerek deprem kuşağında olmayan Avrupa’da bile C30 seviyesinde kullanılan bu malzemenin kullanılmasının öneminin büyüklüğünden bahsetti.
Kılıç, bu bağlamda Çorum ve üniversite adına sevindirici gelişmelerin olduğunu kaydederek Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.