Çorum İl Genel Meclisi Sanayi ve Ticaret Komisyonu üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Sanayi ve Ticaret Komisyonu üyeleri Mustafa Çatar, Mehmet Yücel, Mesut Tuğrel ve Ramazan Kelepircioğlu ziyarette komisyon çalışmaları hakkında Başaranhıncal’a bilgiler vererek, TSO ile istişare halinde çalışmak istediklerini söylediler.
Başaranhıncal ise Sanayi ve Ticaret Komisyonu’nun kurulmasıyla birlikte, İl Genel Meclisi ve TSO arasındaki ilişkilerin daha da kuvvetleneceğini ifade ederek, İl Genel Meclisi ile işbirliğine her daim hazır olduklarını dile getirdi.
Başaranhıncal, “Çorum’a yapılan her yatırımın altına imza atmaya hazırız. Burası bizim memleketimiz ve bu memleketin kalkınmasını herkes gibi biz de istiyoruz” dedi.
İş Kur tarafından düzenlenen girişimcilik kurslarının önemine de değinen Başaranhıncal, girişimcilik kurslarının ilçelerde düzenlenmesi için meclis üyelerinin bir tanıtım yapması gerektiğini vurguladı.
İlçelerde kendini işini kurmak isteyen vatandaşların bulunduğunu ve Çorum adına bu girişimcilere yardım edilmesi gerektiğini kaydeden Başaranhıncal, “Üretmeyen insan tüketen insan haline gelir. Bu da Çorum’umuzun ekonomisine kötü yönde yansıyor. Bu yüzden ilçelerdeki vatandaşlarımız bu kurslardan haberdar edilmelidir. diye konuştu.
Başaranhıncal, son olarak ziyaretlerinden dolayı İl Genel Meclisi Sanayi ve Ticaret Komisyonu üyelerine teşekkür etti.