Çorum’un Sungurlu ilçesi Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından "Her Okulun Bir Projesi Var" projesi kapsamında hazırlanan "Kardeşiniz Okul Olsun" projesi hayata geçirildi.
Proje kapsamında Mesleki Eğitim Merkezi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda imkanlar ölçüsünde ihtiyacı olan dezavantajlı durumdaki okullar tespit edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda İlçemiz Beşkız Köyü İlkokulu’nun Atatürk Büstü, projeksiyon, elektrik ve internet erişim kablolarının montaj ihtiyacının olduğu belirlendi.
Yapılan açıklamada; "Mesleki Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından bünyesindeki usta, kalfa ve çırak öğrencileri ile koordinasyon sağlanarak bu ihtiyacın giderilmesi için program yapıldı. Öncelikle yenilenmesi gereken Atatürk Büstünün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile nasıl yenilenebileceği kararlaştırıldı. Daha sonra profilin üzerine yapılacak mermer kaplama için kalfa adaylarından yardım alındı. Yine mermer üzerine yazılacak yazı ve semboller için Merkezi ustalık yeterliliğini kazanmış reklamcı ustalarından faydalanıldı. Tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra büst montajı için Merkez Müdür ve Müdür Yardımcıları ile Beşkız Köyü İlkokuluna gidilerek montaj işlemi tamamlandı.
Projenin sürdürülebilirliği kapsamında daha sonra ihtiyaç hasıl olan elektrik, projeksiyon ve internet erişim kablolarının montaj işlemi Merkezimiz Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü meslek dalı çırak öğrencileri ve Merkezimiz idarecileri koordinesinde yapılmıştır. Yapılan montajlama işlemi ile söz konusu okulun tüm kabloları güvenlik kapsamında kanal içerisine alınarak projeksiyon cihazlarının, elektrik kablolarının ve internet erişim kablolarının döşeme işlemi tamamlanmıştır" denildi.