Çorum’da rengarenk giyinerek süslenen bir grup kadın, bisiklet sürücülerinin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla pedal çevirdi.
Atatürk Anıtı’ndan Müze’ye kadar gerçekleştirilen Süslü Kadınlar bisiklet turuna katılan kadınlar hem bisiklet sürücülerinin sorunlarına dikkat çektiler hem de “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü”ne vurgu yaptılar. Kadınlara bisiklet turunda erkeklerde destek verdi.
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu organizasyonun Çorum ayağında görev alan Melek Gizem Çataroğlu, bisikletin sadece spor amaçlı kullanılmadığını, anı zamanda bir ulaşım aracı olduğunu söyledi. Bisikletin yaşamın bir parçası olabileceğine dikkat çeken Çataroğlu, uygun bir bisiklet politikası geliştirildiğinde işe veya ulaşabilecekleri yere bisikletle gidebileceğini ifade etti. Dünyanın birçok yerindeki hemcinsleri gibi günlük kıyafetleriyle ulaşımlarını bisikletle sağlayabileceklerini dile getiren Çataroğlu, kadınların korkmadan, çekinmeden yollarda olması gerektiğini kaydetti. Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılan “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü”ne vurgu yapmak için bir arada olduklarını anlatan Çataroğlu, dünyanın birçok ülkesinde yapılan etkinliklerden, Türkiye’nin en gelişmiş şehirlerinden Çorum’un haberi olması gerektiğini belirtti.
Yolların sadece motorlu taşıtlara ait olmadığını anlatan Çataroğlu, “Yollarda bisikletlileri saygı istiyoruz. Mlotorlu araçların hiçe saydığı bir çok insanı bisiklet kazalarında kaybettik. Neden toplandık buraya çünkü kadınız görünür olmak istiyoruz. Ülkemizde görünür olmayan binlerce kadın var. TKadın toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır. Kadın korkmadan yollarda olmalı, kadın toplumun her alanında görünür olmalı. Bisiklete saygı, kadına saygı, kadın bisikletliye saygı istiyoruz. İşte bu yüzden buradayız” dedi.