Restorasyon projesinin ilk etabı tamamlanarak ziyarete açılan tarihi Osmancık Kalesi belediye encümen toplantısına ev sahipliği yaptı.
Osmancık Kalesi ziyarete açıldığı günden beri yoğun ilgi görüyor. Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi alan Osmancık Kalesinde belediye ilk kez encümeni toplantısı da yapıldı.
Belediye Başkanı Hamza Karataş, tarihi geçmişe sahip Osmancık Kalesinin atıl bir durumdan ilgiyle gezilen bir ziyaret yerine dönüştüğünü belirterek kalede yapılan encümen toplantısının bu nedenle anlamlı olduğunu söyledi.
TARİHİ BİR GÜN
Osmancık Kalesini farklı şehirlerden çok sayıda turistin ziyaret ettiğine dikkati çeken Başkan Karataş, “Osmancık Kalesi restorasyonu ilk yatırım yaptığımız projemizdi. Bugün Türkiye’nin farklı şehirlerinden ilçemizin ziyaret alması bizi mutlu ediyor. Restorasyondan önce kaleye ulaşım mümkün değildi. Hatta tehlikeli görüldüğü için ziyarete izin verilmiyordu. Bugün güzel şehrimizi izleyerek Osmancık Kalesini gezebiliyoruz. Bu encümen toplantımız da yaptığımız çalışmalardan alınan sonucun göstergesi olarak bir anlam ifade ediyor. Dolayısı ile bugün bizim için tarihi bir gün.” dedi.
Belediye Encümen toplantısı Restorasyon projesi kapsamında kale üzerine ahşap konsepte inşa edilen kafeteryada yapıldı. Kısa bir süre önce alt yapı çalışmaları hızlandırılan kafeteryanın encümen toplantısı öncesinde kullanıma hazır hale getirildiği belirtildi.