Çorum’un Kargı ilçesinde yaklaşık 1 yıldır görev yapan Cumhuriyet Savcısı Orhan Türüdi ve eşi Hakime Gülşah Türüdi’nin İstanbul’a tayinlerinin çıkması nedeniyle bir veda yemeği düzenlendi.
Tosya Doğramacı Otel’de düzenlenen veda yemeğine Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, Kargı Hakimi Kadriye Tepe, Kargı Cumhuriyet Savcısı Ahmet Rüfai Şahin, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, AK Parti Kargı İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, kurum müdürleri, adliye çalışanları, resmi kurum çalışanları katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, "Sayın savcımız ve eşi hakime hanımın tayinleri çıktı. Ancak gittiklerine üzülmüyoruz çünkü güzel dostluklar kazandık. Kendilerini inşallah daha iyi yerlerde görürüz. Yolları ve bahtları açık olsun’’ dedi.
Savcı Orhan Türüdi ise Şırnak’ın Cizre ilçesinden sonra Kargı’ya tayinlerinin çıktığını hatırlatarak, "Tayinimizin Kargı’ya çıktığında çok küçük bir yer nasıl yapacağız diye tereddüt ederek geldik. Sonra geldiğimizde hiç beklemediğimiz bir yerle karşılaştık. Sıcakkanlı, samimi insanları, güzel doğasıyla Kargı’yı çok sevdik. Ancak bizim meslekte tayinlerimiz genelde uzun sürmüyor. Üzülerek Kargı’dan ayrılıyoruz’’ diye konuştu.
Hakime Gülşah Türüdi’de Kargı’yı hiçbir zaman unutmayacaklarını belirterek, "Burada güzel dostluklar edindik. Herkese gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz’’ dedi.
Gecenin sonunda Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen Türüdi çiftine Kargı tablosu hediye ederken, Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan ise plaket ve çeşitli hediyeler, Kargı adliyesi adına da Savcı Ahmet Rüfai Şahin’de plaket verdi.