Valiler Kararnamesi ile Niğde’den Çorum’a atanan Vali Necmeddin Kılıç, göreve başladı.
Vali Necmeddin Kılıç, için karşılama töreni düzenlendi. Törene Garnizon Komutanı Jandarma Kd. Albay Ahmet Çelik, Vali Yardımcıları Adem Saçan, Ali Deniz Sürmen, Savaş Tuncer, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve çok sayıda daire müdürü katıldı.
Makamında gazetecilere açıklama da bulunan Vali Necmeddin Kılıç, birlik ve beraberlik mesajları vererek, her şeyde adalette ön planı tutarak, ödün vermeyeceklerini açıkladı. Ülkenin her santimetrekaresinin hizmete layık olduğunu, insanlara hizmet etmenin şereftir, onurdur, güzellik olduğunu kaydeden Vali Kılıç, şehit kanları ile sulanan bu toprakları alın teri ile sulamanın boyunlarının borcu olduğunu vurguladı.
Bu toprakların her zerresine saraylar kurmayı arzu ettiklerini dile getiren Vali Kılıç, “Bu toprakların her zerresi verimli olsun. Ayşe ninemizin, Fatma teyzemizin yüzü gülsün isteriz. Fakir fukaramız garip gurebamız yetimimiz bizim olsun isteriz. İyilikler bir olmakla, beraber olmakla başlar. Bir olmak iri olmaktır diri olmaktır. Yönetimde bulunduğumuz günler boyunca bütünleyeceğiz, bölmeyeceğiz, seveceğiz, her santimetre kareye sevgi tohumları ekeceğiz. İnsanımız ile bütünleşeceğiz, bütünlemek var bölmek yok. Sevgi tohumları ile sevginin gücü ile birlik olmak var. İri olmak var. Diri olmak var. Eğer biz fitne ve fesadı alanımızın dışına itebilirsek sevgiyi hakim kılarsak ulaşamayacak hiçbir hedef başaramayacak hiçbir konu yoktur. Kalpler gönüller arasında sevgi bağları kurmak ve kadimden beri bu ülkenin insanını o sevgi bağları ile birbirine kenetlemiş olan insanla da bizim kenetlenmemiz onlarla aramızda sevgi bağları kurmamız gerekecektir. Sevgi ve birlikten sonra yapılması gereken iş inşallah adil olacağız. Adaletten ödün vermeyeceğiz. Her adımımızı atarken her nefesimizi alırken adaleti gözeteceğiz. Hukuk düzenini hakkı gözeteceğiz. Doğruyu gözeteceğiz. Daha sonra da hizmet edeceğiz. Gündüz oturmayacağız gece uyamayacağız insanımıza hizmet edeceğiz. Tüm devlet teşkilatı ile birlikte bu ülkenin ve bu milletin emrine memur edilmiş olan tüm kurum ve kuruluşlarla ve insanımızla beraber hizmet edeceğiz. Lütfen yanıldığımda beni ikaz edin, eğrildiğimde beni doğrultun, yanlışımı bana söyleyin.Başarılamayacak hiçbir şey yok. Yeter ki birlik beraberlik olsun. Koyduğumuz hedefler devletimizin hükümetimizin koyduğu hedefler bizim için ulaşılması gereken hedefler olacaktır. Hedeflere ulaşacağız. Hayırlara vesile olsun. Çorum için Çorum insanı için bizim için devletimiz milletimiz için devletimizin bekası ve milletimizin mutluluğu için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Daire müdürleriyle de ayak üstü kısa bir görüşme yapan Vali Kılıç, “Bu ordunun komutanı benim. Sizde askerlersiniz. Mesai mefhumu tanımadan bu insanlar için çalışacağız. Size bayrama kadar izin. Kurumlarınızın brifinglerini hazırlayın. Bayramdan sonra kurumların brifingini alacağım. Kurmay kadronuz ile geleceksiniz beraber neler yapacağımıza bakacağız. Beraber olacağız. Birlikte yürüyeceğiz. Müdür yardımcılarınıza şube müdürlerinize memurlarınıza selam söyleyin” ifadelerini kullandı.