Çorum’un Osmancık ilçesine bağlı 4 köyün ulaşımını sağlayan ve Boyabat Barajından dolayı sürekli çökmeler yaşanan yolda çalışma yapılacak.
Osmancık’ın orman yangınından etkilenen köylerine gerçekleştirilen ziyaret sırasında Aşağızeytin ve Yukarızeytin köyü sakinleri ile muhtarların ortak olarak dile getirdikleri ulaşım sorununu dinleyen Çorum Valisi Necmeddin Kılıç çözüm için gerekli talimatı verdi.
Aşıkbükü köyü ile Vezirköprü sınırında yer alan Aydın köyüne kadar ulaşımı sağlayan baraj çevre yolu üzerinde baraj sularının yükselmesi ile çeşitli bölgelerde yaşanan çökmeler köylere ulaşımın sağlanmasını aksattığını dile getiren Yukarızeytin Köyü Muhtarı Mehmet Güngör, baraj kenarı haricinde alternatif bir yol yapılarak soruna çözüm bulunmasını istedi.
Yaşadıkları ulaşım sorununun özellikle kış aylarında kendilerini aşırı müşküle düşürdüğünü dile getiren Güngör, “ Baraj yapılıp su tutulduğu günden bu yana suların yükselmesi ile ulaşımımızı sağlayan ve yüklenici firma tarafından yapılan yol kayarak büyük bir bölümünde yer yer baraj sularına gömüldü. Çöken kısım dışından yol yapıldı ama bizim için çözüm üretmek yerine yolumuzun uzamasını sağladı. Biz istiyoruz ki baraj gölü ile irtibatı olmadan sağlıklı bir şekilde ulaşımımızı sağlayacak yol istiyoruz” dedi.
Bunun üzerine, Özel idare Genel Sekreteri Ömer Arslan’ı arayarak yol hakkında bilgi alan Vali Kılıç, bölgede bulunan köylere ulaşımı sağlayacak olan alternatif yol için gerekli çalışmaların başlatılmasını ve bu çalışmaların köy muhtarları ile birlikte yürütülmesi talimatını verdi.
Kızılırmak üzerinde kurulan ve gövdesi Sinop’un Boyabat ilçe sınırları içinde kalan, toplam uzunluğu 63 km olan ancak 60 km’lik kısmı Çorum il sınırları içinde bulunan Boyabat Barajı çevre yolundaki çökmeler ulaşım sıkıntısı yaşanmasına sebep olmuştu.
Su tutulduğundan bu güne kadar barajın her iki yakasında yer alan Kargı ve Osmancık ilçesine bağlı köylerin ulaşımını sağlayan baraj çevre yolunda çökmeler yaşanmış ve bölgede yer alan köylere ulaşımda sıkıntılar yaşanmıştı.