Çorum Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Osmancık Ziraat Odası ev sahipliğinde yaptı.
Toplantıya Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, İskilip Ziraat Odası Başkanı Kamil Akdoğan, Alaca Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz, Kargı Ziraat Odası Başkanı Ali Ercan Tokmak, Dodurga Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Göker, Laçin Ziraat Odası Başkanı Mecit Çakmak, Mecitözü Ziraat Odası Başkanı Satılmış Köse, Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Dursun Dereli, Boğazkale Ziraat Odası Başkanı Ahmet Meteoğlu???? katıldı.
Toplantı, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra tüm oda başkanları bölgelerinde çiftçilerin karşılaştıkları sorunlarını dile getirdi. Bu sorunlar ile ilgili olarak toplantıya katılan Ziraat Odası Başkanlarının belirttikleri görüşleri doğrultusunda tartışılarak sorunların rapor olarak hazırlanması ve belirtilen raporun Milletvekillerine sunulmak üzere randevu alınması kararlaştırıldı.
Toplantıda, Kızılırmak havzasında Çeltik üretimi yapan çiftçilerin Obruk Barajından kaynaklı sulama sorunlarıda ele alındı. Barajdan salınan suyun, dip suyu olduğu ırmak suyu içinde bulunan tuzun dibe çöktüğü ve salınma ile dibe çöken tuzun çeltik tarlalarına zarar verdiği, zaman içinde önlem alınmadığı takdirde bu durumun tarlaların çoraklaşmasına yol açabileceği, tarla veriminin düşeceği dile getirildi.
Çiftçilerin resmi bankalarda yaşadıkları kredi sorunlarınında ele alındığı toplantıda ayrıca 30 bin lira hibe yolu ile çiftçilere temin edilmesi söz konusu olan hayvanlar için ön ödeme yönteminin üreticiyi sıkıntıya sokacağı ve üreticinin böyle bir parası olması durumunda hibeye ihtiyacı olmayacağı belirtildi.
Osmancık Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantısı sonrasında Ziraat Odaları Başkanları ikram edilen yemeğin ardından Osmancık’ın gezmeye ve görmeye değer yerleri ile Osmancık Kalesi zirvesine çıkarak eşsiz Osmancık manzarası seyretme fırsatını buldular.