Hakkari’nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçlerine yönelik iki bombalı saldırı girişimi de, herhangi bir yaralanma ve can kaybı olmadan atlatıldı.

Hakkari Valiliği'nden yapılan basın açıklamasına göre, güvenlik güçleri 07 Ağustos 2015 günü saat 10.00 sıralarında, yol kontrol ve mayın araması yaptığı esnada, Hakkâri-Çukurca Karayolu'nun 48. kilometresinde bulunan Simoka Tepe mevkiinde bir patlama meydana geldi. Patlamada herhangi bir yaralanma olmadı. Gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasına müteakip yapılan olay yeri incelemesinde; bölücü terör örgütü mensuplarınca yol kenarına yerleştirilmiş el yapımı patlayıcının, arama ekibi tarafından fark edilmesi üzerine teröristler tarafından uzaktan kumanda ile patlatıldığı anlaşıldı.

Patlamadan sonra olay yerine sevk edilen Olay Yeri İnceleme Timi ve Patlayıcı Madde İmha unsurları tarafından, patlama olan yolun karşı şeridinde yol kenarında ikinci bir el yapımı patlayıcı düzeneğinin olduğu tespit edildi. Gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra ikinci bomba da etkisiz hale getirildi.

Olay bölgesinde yapılan araştırmalar sonucu patlama noktasına yaklaşık 25 metre mesafede yamaç üzerinde (2) adet mutfak tüpü, (3) adet el yapımı patlayıcı ve düzenek kurmakta kullanılan malzemeler bulundu. Tüp ve patlayıcılar da olay yerinde imha edildi.