Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz Darbe Kalkışması’nda şehit olan vatandaşların Denizli ve ilçelerinde her yıl anılacağını söyledi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, darbe kalkışmasına karşı demokrasi nöbeti tutan Çameli halkıyla bir araya geldi. 17 gündür devam eden demokrasi nöbetine, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yanı sıra Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ve çok sayıda vatandaş katıldı.
FETÖ/PDY teröristlerinin dış güçlerin maşası olduğunu belirten Başkan Zolan, “Bu maşayı tutan uluslararası güçler var. Allah’ın izniyle o maşa elden düştü. Bundan sonra yapmamız gereken o maşayı tutan elleri kökünden söküp atmaktır. O günler yakındır. Bizim bir olmamız gerekiyor. Farklılıklarımız olacak ancak bizim olmazsa olmaz ortak değerlerimiz olan niteliklerimiz var. Hangi görüşte olursak olalım bunlara kayıtsız şartsız sahip çıkmamız gerekiyor. Bunlar bayraktır, ezandır, vatandır, demokrasi ve egemenliğimizdir” dedi.
Başkan Zolan sözlerine şöyle son verdi: “Bu işin kahramanı 79 milyon vatandaşımız, sizlersiniz. Bir de sessiz kahramanlarımız olan şehitlerimiz var. Bu millet şehitleriyle gazileriyle en üst düzeyde görevini yapmış, kahramanlık destanı yazmıştır. Artık her 15 Temmuz’da Denizli merkez ve ilçelerde bir araya gelerek vatan ve demokrasi yolunda can veren şehitlerimizi anacağız” ifadelerini kullandı.