Merkezefendi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Yenimahalle Anaokulu, kapalı pazaryeri ile işyerlerinin bulunduğu kompleksin açılışı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleştirildi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Merkezefendi Belediyesi tarafından yapılan Yenimahalle Anaokulu ile 4 mahalleye hitap eden kapalı pazar yerinin açılını yaptı. 2 milyon TL yatırımla yapılan kompleks, 2 bin metrekarelik alana inşa edildi. Kompleksin içerisinde 6 derslik, 1 etkinlik odası, 1 müdür odası, 1 yemek salonu olan Merkezefendi Belediyesi Yenimahalle Anaokulu adıyla bir anaokulu, 59 adet tezgah, 15 adet müstahsilin bulunduğu kapalı pazaryeri ve işyerleri ile bir adet alışveriş merkezi yer alıyor.
"Merkezefendi için eğitim her şeyin önünde geliyor"
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Bu mahallede yapılan yatırım çok önemli. 6 derslikli 2 bin metrekare kapalı pazar yeri inşa ettik. Kurulduğu günden beri eğitimi hep merkeze koyduk. Merkezefendi için eğitim her şeyin önünde geliyor. Merkezefendi olarak birçok projeye imza attık. İnşallah önümüzdeki 2 ay içinde Sümer ve Sevindik bölgesine anaokulunu yapacağız. Şuanda kadar Merkezefendi sınırları içindeki 30 okula halı saha kazandırdık. Bu proje çok önemli eğitimde sadece yapısal proje yapmıyoruz. Sosyal projelerimizle adımızdan çok bahsettireceğiz. Bu bizim için öz güven projesidir. Merkezefendi’de 58 bin öğrencimiz var. Merkezefendi Belediyesi olarak öğrenci yardımı yapıyoruz. Tüm öğrencilerimizin yüzde 7’sine yardımda bulunuyoruz. Bu Türkiye’de bir rekordur. 18 adet okulumuza ‘Z’ kütüphane kazandıracağız” dedi.
"Bizim için eğitim çok önemli"
Eğitim yatırımlarına devam edeceklerini, ilçe sınırları içinde tüm liseleri marka haline getirmek istediklerini belirten Başkan Subaşıoğlu, “200 kişilik bir kız yurdu yapıyoruz. Milli eğitimimize devredeceğiz. Fen bilimlerini ve din eğitimini içinde barındıracak Türkiye’nin tek İmam Hatip Fen Lisesi’nin temelini atacağız. Bu anaokulumuz 4 mahalleye hizmet ediyor. 200 kapasiteli bir anaokulumuz var. Bende bu mahallede okudum. Burada oturdum. Bizim için eğitim çok önemli. Eğitim olmasaydı, bugün Merkezefendi Belediye Başkanı olamazdım” diye konuştu.
"Bugün bu ilçeye hizmet veren çok değerli bir belediye başkanımız var"
Burada vatandaşlarla bir arada olmaktan mutlu olduğunu belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Önemli günlerden geçiyoruz. Bütün ihanetler gömülüyor. İhanetler geldikleri yere gönderiliyor. Bu millet dualı millettir. Peygamberimizden dualıdır. Vatana sahip çıkan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Biraz önce sahnedeki yavrularımızın elinde bayrak oldukça bu bayrak ilelebet dalgalanacaktır. Merkezefendi Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız anlatırken ‘nereden nereye’ dedik. Büyükşehir için çok mücadele ettik. Denizli büyükşehir olduğunda hepinizin yaşadığı Merkezefendi’nin adının verilmesinde bu kardeşinizin emeği büyüktür. Bugün bu ilçeye hizmet veren çok değerli bir belediye başkanımız var. Önce millet, önce eğitim illa ki eğitim diyerek hizmet ediyor” şeklinde konuştu.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na teşekkür plaketi verdi.
Protokol üyelerinin yaptığı konuşmalardan sonra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesildi, kurdele kesimi sonrasında ise protokol üyeleri anaokulunu gezdi. Kompleksin açılış törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin yanısıra Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Denizli milletvekilleri, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve davetliler katıldı.