Denizli Büyükşehir Belediyesi, Avrupa’da yasayan Denizlili gençleri kökleri ile buluşturmak amacıyla farklı bir etkinliğe imza atıyor. Avrupa’da yaşayan Denizlili gençler, memleketlerinin tarihi, kültürel ve turistik mekanlarını tanıyacak.
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Avrupa’da yasayan Denizlili gençleri kökleri ile buluşturmak amacıyla farklı bir etkinliğe imza atıyor. Bu kapsamda Avrupa Denizlililer Derneği ile işbirliği yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Avrupa’da yaşayan Denizlili gençlere; memleketlerinin tarihi, kültürel ve turistik yönlerini tanıtacak. İlki düzenlenen etkinlik çerçevesinde Denizli’de konuk edilen 40’ı Denizlili, 6’sı Alman olmak üzere toplam 46 genç Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile bir araya geldi. Colossae Otel’de
Düzenlenen programa, Başkan Zolan’ın yanı sıra Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören ve Almanya Schleswig-Holstein Eyaleti Milletvekili Barış Karabacak ile gençler katıldı.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan burada yaptığı konuşmada sözlerine, “Denizlimize, evinize hoş geldiniz” diyerek başladı. Başkan Zolan, “Memleketinizi, özünüzü, kökünüzü görmeye geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman insanlar özünü unutmamalı, kökünden kopmamalı. Kökünden kopan toplumlar tıpkı bir ağaç gibi kurumaya mahkumdur. Ne olduğumuzu, nereden geldiğimiz bileceğiz. Bunu yaparken de yaşadığımız ülkelerle uyumlu olmalıyız” dedi. Almanya’da yaşayan akrabaları olduğunu belirten Başkan Zolan, “Benim annem babam Almanya’nın Hannover kentindeydi. Ben ise burada kalmayı tercih ettim. İlk kez 1980 yılında Almanya’ya gittim. Oradaki güzellikleri ve sıkıntıları da biliyorum. O yüzden sizleri çok iyi anlıyorum” diye konuştu.
Tarihi, ekonomisi ve kültürüyle Denizli’yi kısaca tanıtan Başkan Zolan, “Denizli çok değerli bir şehir. Memleketinizle gurur duyabilirsiniz” dedi. Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören ise, Denizlili gençleri Denizli ve Türk kültürünü tanıtmanın sorumluluğuyla hareket ettiklerini belirtirken, Almanya Schleswig-Holstein Eyaleti Milletvekili Barış Karabacak da, “Gençlerimizi Denizli ve Türk kültürü bilincini aşılayarak kentimizin yurt dışında daha çok tanıtılmasını istiyoruz” ifadesini kullandı.