Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva, Denizli’de Türk Dünyası İlişkileri konusunda konferans verdi.
Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği “Denizli Uluslararası 2’nci Yaren Şairler Şöleni” etkinlikleri kapsamında Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva, Türk Dünyası İlişkilerinin dünü, bugünü, geleceği ve ortak vizyon konulu bir konferans verdi.
Sanat Merkezinde düzenlenen konferansta Paşayeva, emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.
Şiirin öneminden söz eden Paşayeva, genç yaşlardan beri şiirle tanışık olduğunu söyledi.
Gençlerin ve toplumun bilinçlenmesinde aydınların büyük bir rolü olduğuna dikkat çeken Paşayeva, “Aydın aydınlatan demektir. Aydın aydınlatacak. Gittiği yerde anlatacak, cenazeden düğüne, mahallesinden komşusuna, iş yerine kadar aydınlatacak. Duyarlı gençlik, ‘Duyarlı olun’ demekle olabilir mi? O gençliğin öyle bir ortamda yetişmesi gerekir ki duyarlı olsun, dinlesin, bilsin önemini anlasın” diye konuştu.
Konuşmalarından dolayı Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva’ya teşekkür eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, “Vekilimiz, nerede mazlumlar varsa, nerede gözyaşı döken coğrafya varsa; Ortadoğu’dan Orta Asya’ya, Kafkaslardan Balkanlara neler yapmamız gerektiğini çok güzel ifade etti. Daha önemli mesajı da yeni nesillere hangi ufukları açmamız gerektiğinden bahsetmesiydi. Hepimiz birey olarak ne yapabiliriz. Bu soruyu sorup cevabını aynanın karşısında verirsek tüm problemlerini çözümünü bulabiliriz” dedi.