Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, merhum Başbakan Adnan Menderes’in vefatının 55. yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.
Merhum Başbakan Adnan Menderes’in idam edilmesinin 55’inci yıl dönümü nedeniyle Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, bir taziye mesajı yayınladı.
Memleket sevdalısı merhum Başbakanı Adnan Menderes’i rahmet ve minnetle andığını belirten Başkan Subaşıoğlu, “Merhum Başbakan Adnan Menderes, ülkemizin kalkınmasına ve demokrasimize büyük katkılar sağlamıştır. Ancak Türkiye ilk defa 27 Mayıs 1960 tarihinde askeri bir müdahale ile karşılaşmıştır. O gün, Türk demokrasi tarihine büyük bir kara leke olarak geçmiştir. Büyük bir devlet adamı ve memleket sevdalısı Adnan Menderes’in 17 Eylül günü idam edilmesi demokrasi tarihimizde bir yara açmıştır. Merhum Menderes ve arkadaşlarının ülkemize sağladıkları katkılar ilelebet hatırlanacaktır. Bu düşüncelerle o dönemde haksız yargılama ile mahkum edilen merhum Başbakan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı rahmet ve minnetle yad ediyorum” dedi.