Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentin değerlerinin anlatıldığı, geçmişi ile geleceği buluşturacak 13 kitap ve 5 CD’den oluşan eserlerin yer aldığı kültür yayınlarının tanıtımını yaptı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kent belleğine kazandırdığı ve içerisinde 13 kitap ve 5 CD’den oluşan eserlerin yer aldığı kültür yayınlarının tanıtım toplantısı yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eserlerin yazarları ve davetliler katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Denizli’ye hangi yönden bakarsanız bakın birçok güzellikleri içinde barındıran bir şehir olduğunu söyledi. Başkan Zolan, "Turizmiyle, tarımıyla, sanayisiyle, ekonomiye çok üst seviyede katkı sağlayan aynı zamanda değerlerine sahip çıkan kadim şehir Denizli’nin o değerlerini bugünlere taşımak adına gayret göstermek gerekiyordu. Bizi biz yapan değerlerimizi ve Denizlimizin güzelliklerini, insanlarımıza daha net bir şekilde ulaştırabilmek aynı zamanda gelecek nesillerimize aktarabilmek adına Denizli Belediyemizin sonra Denizli Büyükşehir Belediyemizin devam etmekte olduğu kültür yayınlarımızla bu yürüyüşe destek vermek için çalıştık" dedi.
Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Geleceğe bir kaynak aktarmak, gelecekte Denizlimizin değerlerinin unutulmamasını sağlamak adına bu tür çalışmalar içine girdik ve hayal ettiğimiz hedeflerin çok çok üstüne ulaştık. Çünkü Denizli’de çok değerli yazarlarımız var değerlerimiz var. Değerli yazarlarımızla değerlerimiz buluştuğunda, güzelliklerimiz buluştuğunda geleneklerimiz buluştuğunda, müziklerimiz buluştuğunda, tarihimiz buluştuğunda, ortaya birçok güzellikler çıktı. Bundan sonra da aynı şekilde o güzelliklere sahip çıkma ve nerede Denizli ile ilgili yazılan bir eser varsa o eseri kültür yayınları olarak kentimize kazandırmayı kendimize şiar edinmiş bir büyükşehirimiz var."
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nın daha da artacağına dikkati çeken Başkan Zolan, "Büyükşehirimizle beraber artık ilçelerimizin kültürüne yönelik de daha yoğun bir çalışma içerisine giriyoruz. Ben bu vesile ile bu değerlerimizi, güzelliklerimizi, tarihimizi, Denizlimizi anlatan eserlerimizi ortaya koyan yazarlarımıza çok çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Konuşmanın ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kentin değerlerinin anlatıldığı, geçmişi ile geleceği buluşturacak 13 kitap ve 5 CD’den oluşan eserlerin yer aldığı kültür yayınlarının tanıtımı yapıldı. Yazarlar tek tek söz alarak eserlerini kısaca anlatarak, kendilerine destek veren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.
Denizli’nin yemeklerinden, çocuk oyunlarına, sarnıçlarından oyun havalarına kadar kentin hazineleri niteliğinde olan 18 eserle birlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları sayısı 96’ya ulaştı.