Denizli’nin Çameli ilçesinde alt yapı sorununu çözecek 18 milyon TL’lik dev yatırım hayata geçirilecek.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çameli’de alt yapı sorununu çözecek proje için 18 milyonluk bir alt yapı yatırımı gerçekleştirilecek. Proje kapsamında Çameli’de yapılan temel atma törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
"Çameli’de 13 milyon liralık büyük bir yatırımla 68 kilometre kanalizasyon hattı döşenecek"
İlçede modern anlamda bir arıtma ve kanalizasyon tesisinin ilk kez yapılacağını belirten Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Çameli merkezinin dışında, Kalınkoz, Yaylapınar ve Belevi mahallelerimizde de çalışma gerçekleştirilecek. Alt yapımız bittikten sonra Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte üst yapımızı da tamamlayacağız" dedi.
Projenin bir yıl içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, "Çameli merkez başta olmak üzere Kalınkoz, Yaylapınar ve Belevidede kanalizasyon ve içme suyu hatları yapılacak" ifadelerini kaydetti. Çameli’de 13 milyon liralık büyük bir yatırımla 68 kilometre kanalizasyon hattı döşeneceğini belirten Başkan Zolan, "Ayrıca 64 kilometre de içme suyu hattı döşeyerek ev bağlantılarını yapacağız. Projemizi inşallah 1 yılda gerçekleştireceğiz. Bundan 8 ay önce atık su arıtma tesisinin temelini atmıştık. İnşallah iki projemiz birlikte tamamlanacak ve Çameli çok güzel hale gelecek" diye konuştu.
"Toplamda 18 milyon liralık bir alt yapı yatırımı gerçekleştireceğiz"
Yatırımların burayla sınırlı kalmayacağını belirten Başkan Zolan, "Bununla birlikte kendi imkanlarımızla Güzelyurt, Ayvacık, Emeciktepe ve Çiğdemli’de 30 kilometre ishale ve 20 kilometre enerji hattı döşeyeceğiz. Bu yatırımın toplam maliyeti de 5 milyon lira. Toplamda 18 milyon liralık bir alt yapı yatırımı gerçekleştireceğiz. Sonrasında Çameli Belediyemiz ile birlikte bu bölgelerin üst yapılarını yapacağız. 2017’nin sonuna gelindiğinde Çameli’yi farklı bir çehreye büründüreceğiz" ifadelerini kaydetti.