Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Su Gaochao Denizli Valisi Şükrü Kocatepe’yi Ziyaret Etti
Denizli Valiliği’nde gerçekleştirilen ziyarete, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Su Gaochao, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu Ataşesi Ji Wei katıldı.
Türkiye’de görev süresinin dolduğunu ve Türkiye’den önümüzdeki günlerde ayrılacağını söyleyen Başkonsolos Gaochao, Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşlarının, Türkiye’ye yaptıkları turistik gezilerde İstanbul’dan sonra Pamukkale ve Denizli’ye özel ve ayrı bir ilgi gösterdiklerini belirtti. Denizli halkının, Çin’den gelen vatandaşlarına gösterdikleri Türk Misafirperverliği için teşekkür eden Gaochao, “Bu ziyareti daha önce planlamıştık ama Başkonsolosluğumuzun iş yoğunluğu nedeniyle bugüne kaldı. Bu ziyaret benim Denizli’ye gerçekleştirdiğim ikinci ziyaret. Denizli’yi çok güzel buldum. Denizli aynı zamanda çok turist çeken Pamukkale’yi de içinde bulunduran tarihi bir şehir. Bu ziyaretimde gördüğüm bir başka olgu ise Sayın Vali Bey’in liderliğinde Denizli ekonomisinin hızla geliştiği. Denizli şehir merkezindeki ortam çok güzel olmuş. Şehir merkezinin girişleri, havası, doğası mükemmel. Karlı dağlar ise uzaktan şehre ayrı bir güzellik katmış” dedi.
Vali Şükrü Kocatepe ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Denizli turizm ve ekonomi bakımından ülkemizin önde gelen şehirleri arasındadır. İçerisinde Pamukkale’nin yer aldığı Hierapolis, Laodikeia ve Tripolis gibi 19 antik kenti bünyesinde barındıran Denizli, bir termal sağlık, tarih, kültür ve sanayi şehridir. Denizli; yılın dört mevsiminde turizme hitap eden yapısının yanında halkının da girişimciliği ile ön plana çıktığı örnek illerden biridir. Denizli halkımız, ilimize gelen her ziyaretçiye, Türk misafirperverliğini sonuna kadar gösterir. Denizli ve Çin arasındaki bu dostluk ve misafirperverlik ticari ilişkilerin de geliştirilmesinde olumlu katkılar sağlamasını temenni ediyorum” dedi.
Denizli’nin tarihi, turizmi, kültürü, sanayi ve ekonomisi hakkında bilgiler de veren Vali Şükrü Kocatepe, ziyaretin anısına Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Su Gaochao’a Çeşm-i Bülbül hediye etti. Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Su Gaochao da Vali Şükrü Kocatepe’ye geleneksel Çin Nakış İşlemesi hediye etti.