Denizli’nin Çameli İlçesi’nde Ramazan Bayramı dolayısıyla çarşı-pazarda yaşanılan hareketlilik terzilerin yüzünü güldürdü.
Çameli ilçesinde bayramlık elbise alan vatandaşlar bol ve uzun olan elbiselerini tamir için terzilere akın etti. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala, sabahlara kadar çalışan terziler, müşterilerinin işlerini yetiştirmenin telaşını yaşıyor. Bayramda şık olabilmek için alınan yeni elbiseleri bedenlerine göre yaptırmak isteyen müşteriler terzilere akın etti. Terziler hem talebi karşılamak için arefe günü ve bayramın birinci gününe kadar mesai yapacaklarını söyledi.
Vatandaşların genellikle spor kesime yöneldiğini belirten Terzi Çınar Özdemir “Vatandaşlar büyük mağazalardan aldıkları kıyafetleri daraltmak için veya genişletmek için daha çok geliyorlar. Öncelerde geleneksel kıyafetler diktirmeye gelen müşterilerimiz oldukça fazlaydı. Şimdilerde vatandaşlar hazır giyime daha çok yöneliyor.” dedi.
Yoğunluğun bayram sonrasında da devam etmesi için dua ettiklerini söyleyen Özdemir , "Bayram Sabahına kadar çalışmaktan şikayetçi değiliz, işlerimiz iyi olsun, müşterilerimiz memnun olsun bu bize yeter. Siparişler gerçekten çok fazla, hem takım, pantolon siparişleri, hem paça kısaltma işleri, bayan erkek kıyafetleri fark etmiyor alıyoruz. İşleri yetiştirmek için akşam geç saatlere kadar çalışıyoruz" diye konuştu.