Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Dünya Türk, Havlu ve Bornoz Festivali’nin tanıtımı yapıldı.

Dünyanın birçok ülkesine yapılan havlu ve bornoz ihracatı ile tekstilin başkenti olarak bilinen Denizli’de, bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Dünya Türk Havlu ve Bornoz Günü” etkinlikleri 18 Mart’ta başlıyor. DETGİS yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koltuksuz, Denizli için önemli bir değeri olan Babadağ da panayırlar kurularak Denizli havlu ve bornozunun tanıtılacağını söyledi.

“Denizli etkinlikleri 25 Mart’ta”

Ana etkinliklerin 25 Mart’ta Denizli’de yapılacağını duyuran Koltuksuz, “ilk program Denizli Ticaret Odası’nda (DTO) yapılacak. Burada yapılacak konferansta ‘Markalaşma’ ele alınacak. Etkinliklere ünlü oyuncu ve ses sanatçısı Keremcem ile beraber ünlü Model Deniz Akaya katılacak. DTO önünden Denizli Büyükşehir Belediyesi önüne kadar bir kortej yürüyüşü yapılacak. Belediye önünde ise halk oyunları gösterisi ve çeşitli ikramlarda bulunulacak” dedi.

Tekstilin her alanından işvereninden işçisine kadar herkesin bu festivali bilmelerini ve desteklemelerini isteyen Koltuksuz, bütün vatandaşları etkinlere davet etti.