İstiklal Marşı’nın kabulünün 96’ncı yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi tören düzenledi. Gecede sergilenen “Aybala’nın İstiklal Merakı” adlı oyun izleyicilerden tam not aldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu tarafından düzenlenen törenle İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kutlandı. Kent Şairleri Topluluğu ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Şiir Topluluğu işbirliğinde PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. programa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gecede İstiklal Marşı’nın nasıl yazıldığını konu alan “Aybala’nın İstiklal Merakı” adlı tiyatral ve şiirli sunum sahneye kondu.

Halk Oyunları Topluluğu üyelerinin de katıldığı gecenin sonunda ayakta alkışlanan oyun izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

İstiklal Marşı’nın bir uyanış olduğunu ifade eden Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, “İstiklal Marşı bir diriliştir. İstiklal Marşı bir milleti yok etmek için yedi düvelin, bütün emperyalistlerin bir ülkeye saldırısına karşılık bu ülkeyi ve bu milleti yok etmesine karşılık bir var oluş savaşıdır. İstiklal Marşı başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Seyit Onbaşıların, Yahya Çavuşların, binlerce isimsiz kahramanın, yoklukla mücadele eden cepheye sırtında erzak taşıyan, mermi taşıyan Şerife bacılarımızın, ayağında çarığı olmadan savaşan Mehmetçiklerin bir hikayesidir. Bu vatan için feda edilen canların, şahadete koşar adım giden Mehmetçiklerin bir destanıdır” dedi.