Denizli’de Milli Mücadele Günü’nde binlerce kişi bir araya gelerek, 97 yıl önce düşmana karşı başlatılan direniş ruhunu yaşattı.
Binlerce Denizlili mehteran takımı eşliğinde, 97 yıl önce Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli halkına seslendiği Bayramyeri Meydanı’na yürüdü. 97 yıl önce İzmir’in Yunanlar tarafından işgal edilmesinin ardından 4 saat sonra Bayramyeri Meydanı’nda Denizli halkına seslenerek, düşmana karşı direniş başlatan Müftü Ahmet Hulusi Efendi, bu fetvasıyla, düşmana geçit vermedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Milli Mücadele Günü, Delikliçınar Meydanı’nda başladı. Binlerce vatandaş Türk Bayraklarıyla Delikliçınar Meydanı’nda toplandı. Yürüyüş ile başlayan etkinliğe, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Pekdemir, Pamukkale İlçe Kaymakamı Veysel Beyru, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, daire müdürleri, okul öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Delikliçınar Meydanı’nda başlayan yürüyüş mehteran ekibinin öncülüğünde yapıldı. Atatürk Caddesi’nden Bayramyeri Meydanı’na kadar yürüyen binlerce vatandaş, attıkları sloganlarla birlik ve beraberlik mesajı verdi. Milli Mücadele Günü Bayramyeri Meydanı’nda yapılan etkinlikle sona erdi.
BAŞKAN ZOLAN’DAN MİLLİ MÜCADELE MESAJI
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir mesaj yayınladı. Başkan Zolan, "Vatanımıza kastedildiği zor günlerde atalarımız, dünyanın en güçlü ülkelerine karşı destansı bir zafer kazanarak tüm mazlum milletlere umut olmuştur. Türk milletinin bu direnişi bütün dünyaya bir derstir. Bu büyük mücadele için atılan ilk adımlardan birinin ilimizde olması ise bizim için ayrı bir gururdur" ifadelerine yer verdi. Milli Mücadele Günü coşkusunun 97 yıldır dinmeden devam ettiğini, bu kutlu günü unutturmadan gelecek nesillere aktarmaya devam edeceklerini belirten Başkan Zolan, “Bugün atalarımızın bize bıraktığı hür topraklar üzerinde onların aziz ruhlarını yâd etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu vesileyle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu mücadelenin büyük kahramanlarına ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.