Peygamber Sevdalıları Denizli Koordinatörlüğü tarafından Peygamber Efendimizin (S.A.V) 1446’ıncı kutlu doğumu kutlandı.

Denizli’de, Peygamber Efendimizin (S.A.V.) 1446’ıncı kutlu doğumu düzenlenen etkinlikle kutlandı. Merkezefendi ilçesi Esentepe Pazarının yanındaki alanda yapılan etkinliğe vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Düzenlenen etkinlik için güvenlik önlemi alan polis, gelen vatandaşları üst aramasının ardından alana aldı. Etkinlik Kur’an-ı Kerim ve mevlidin okunmasıyla başlarken çocuklar ilahi seslendirdi.

Peygamber Sevdalıları Denizli Koordinatörü Halil Çelik bir açılış konuşması yaptı. Peygamber’i (S.A.V.) anlama ve onun örnek hayatını yaşamak adına platform olarak her yıl Nisan ayında Türkiye ve Avrupa olmak üzere toplam 400 noktada etkinlik düzenlediklerini belirten Çelik, bu sene de sizinle bu heyecanını ve sevincini yaşadıklarını kaydetti. etkinlik düzenlenen noktalarda Peygamber’e olan bağlılıklarını dile getirdiklerini belirten Çelik, O’nun (S.A.V.) gelişiyle tüm mevcudatın şenlendiğini, insanlığını huzur bulduğunu ifade etti.

Daha sonra konuşan Araştırmacı Yazar Özkan Yaman, Peygamber’i (S.A.V.), her zaman, her yerde anlattıklarını belirtti. Camilerin minarelerdeki ezanların, namazların her gün O’nu anlattığını kaydeden Yaman, “Evimizde çocuklarımızı yetiştirmeye çalışırken O’nun sünnetiyle büyütüyoruz, zaten onu anlatıyoruz. Çarşılarda esnaflar hayırlı işler derken, işleriniz bereketli olsun derken, biz zaten onu anlatıyoruz. Biz O’nu anlattığımız zaman güçlüyüz ve güzelleşiyoruz. Biz ne kadar anlatırsak, o kadar izzetliyiz, onurluyuz” diye konuştu.

Etkinlik yapılan duanın ardından sona erdi.