Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışı yapıldı.
Erbakır Fen Lisesi TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışına Denizli İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, İlçe Millî Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, okul müdürü, öğretmenler, öğrenciler ile davetliler katıldı. Fuarda ortaöğretimdeki müfredatta bulunan tüm derslerden oluşan ve 180 öğrenci tarafından hazırlanan 58 proje yer aldı.
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yaptığı konuşmasında, “Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan okul fuarları bu sene de kapılarını açtı. Öğrencilerimiz ve gelecek nesil adına bilim için önemli gelişmeler oluyor. Ayrıca bu fuarlar öğrencilerimizin kendi yeteneklerini fark edip ortaya çıkarmaları açısından önemli bir yere sahiptir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
İl Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve diğer protokol üyeleri tarafından sergi açılışı öğrencilerle birlikte kurdele kesilerek yapıldı. Protokol üyeleri tüm projeleri ilgi ile gezerek, hazırlayan öğrencilerden bilgiler aldı.
Denizli genelinde 2015-2016 eğitim öğretim yılında 43 ortaokul ve ortaöğretim okulunda TÜBİTAK Bilim Fuarları düzenlenecek. Mayıs ayı süresinde iki gün olarak sürecek fuarlarda öğrenciler tarafından hazırlanan yüzlerce proje sergilenecek.