Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin turizme yaptığı katkılardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür eden Denizlili turizmciler, Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası ve Denizli Kayak Merkezi gibi alternatif turizm yatırımlarına övgüler yağdırdı.
15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Denizlili turizmciler Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Ziyarete, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, yönetim kurulu üyeleri ve turizm temsilcileri katıldı. Kültür ve Turizm Müdürü Korkmaz, Büyükşehir Belediyesi’nin turizm adına yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, “Daha önce Denizli’ye gelen yerli ve yabancı turistlerden şehirle ilgili şikayetler duyuyorduk. Son yıllarda yapılan belediye yatırımları ile bu şikayetler sona erdi. Yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. DENTUROD Başkanı Şen ise, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin turizm anlamında kente kazandırdığı tesislere vurgu yaparak, “Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası ile Denizli Kayak Merkezi, alternatif turizm anlamında önemli yatırımlar oldu. Büyükşehir Belediyesi, turizme yaptığı katkı ile hem konaklama sürelerinin uzamasına hem de Denizlili turizmcilerin yüzünün gülmesine vesile oldu” dedi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, Turizm Haftası’nın hayırlı olmasını dileyerek, “Denizli’ye kendi özelinde baktığımızda çok büyük potansiyeli olan bir il. Bu potansiyeli her geçen gün artırıyoruz. Şehrimizi baştan aşağı güzel hale getirmek, misafirleri daha iyi şartlarda ağırlayabilir hale getirmek için çalışıyoruz. Şükürler olsun altyapısıyla, üstyapısıyla, parklarıyla, temiz havasıyla Denizlimiz iyi bir noktaya geldi” dedi. Denizli’nin tanıtımında turizmcilerle birlikte hareket edeceklerini vurgulayan Başkan Zolan, “Turizm derneklerimizle, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüzle, işletmecilerimizle; Denizlimizi tanıtmak, Denizlimizin bu güzelliklerini duyurmak ve Denizli’nin herkes tarafından bilinmesini sağlamak istiyoruz" diye konuştu.
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin alternatif turizm yatırımlarına devam edeceğini vurgulayan Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Denizli’de alternatif turizm anlamında da önemli atılımlar gerçekleştiriliyor. Pamukkale, ören yerleri, mağaralar ve doğal sit alanları Denizli turizminin lokomotifi. Alternatif turizm anlamında da hayata geçirdiğimiz Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası ile Denizli Kayak Merkezi, turizm anlamında Denizli’ye yeni soluk getirdi. Başka bir ülkenin tamamında olmayan güzellikler Denizli’de var. Bizim üzerimize düşen de bunu tüm dünyaya duyurmak, Denizli’ye ve ülkemize ekonomik katkı sağlaması, insanımızın refahını artırma noktasında gayret göstermek. Sizler zaten bu işe gönül vermişsiniz. Bizler de her zaman sizlerin yanındayız."