Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı hastanelerde ‘7-13 Nisan Sağlık Haftası’ nedeniyle kurulan stantlarda, hastaların şeker, tansiyon ölçümleri yapılarak beden kitle indeksleri hesaplandı.
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastanesi ile ilçe hastanelerinde hafta nedeniyle sağlıklı yaşama dikkat çekmek adına stantlar kuruldu. Kurulan stantlarda, hastaların şeker, tansiyon ölçümleri yapılarak beden kitle indeksleri hesaplandı. Ayrıca stantta görevli diyetisyen ve diyabet eğitim hemşirelerinden de hastalar sağlıklı beslenme ve hastalık riskleri yönünde bilgi alabildiler.
Denizli Devlet Hastanesi’nde kurulan stantı ziyaret eden Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, stantta ölçüm yaptıran vatandaşlarla sohbet ederek bir kişinin kendisine, ailesine, çevresine ve topluma yararlı olabilmesi için öncelikle sağlıklı olması gerektiği mesajını verdi. Öztürk, “Her yıl Dünya Sağlık Örgütü tarafından bir tema belirlenmekte olup bu yılın teması “Diyabeti yenelim” olarak belirlenmiştir. Diyabet sık görülen, kontrol altında tutulmazsa erken yaşta ölümlere ve engelliliğe yol açan, yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen önemli bir halk sağlığı sorunudur. Yaşam boyu izlem ve tedavi gerektirir. 2008 yılında, dünyada tahminen 347 milyon diyabetli birey vardı ve yaygınlığı özellikle düşük ve orta gelirli ülkelerde artmaktaydı. 2012 yılında, diyabet tüm dünyada1.5 milyon ölüme neden oldu ve bu ölümlerin yüzde 80’inden fazlası düşük ve orta gelirli ülkelere aitti. 2030 yılında ise diyabetin tüm dünyada ölüm nedenlerinden 7. sıraya geleceği öngörülmektedir. Ne yazık ki birçok şeyin değerini sonradan anlayabiliyoruz, sağlığımız da bunlardan biri. Gelin sağlığımızın değerini kaybetmeden önce bu gün bilelim. Sağlıklı bir yaşamı kendimize hayat felsefesi edinelim. Çünkü bir kişinin kendisine, ailesine, çevresine ve topluma yararlı olabilmesi için öncelikle sağlıklı olması gerekmektedir. Hemen bugün, Sağlık Haftasında sağlığımızın kıymetini bilelim kendimize iyi davranalım. Tüm halkımızın sağlık haftası ve sağlık günü kutlu olsun” diye konuştu.