Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Denizli’ye gelen Kızıldeniz Eyalet Valisi Ali Ahmed Hamid Abdulgadır ile Sudan İstanbul Başkonsolosu Emad Mırghani Abdelhamid temasları kapsamında Denizli Ticaret Odası’nı da ziyaret etti.

Ticaretin geliştirilmesi amacıyla yapılan ziyarette heyetler ticari konularda görüş alışverişinde bulunuldu. Sudan heyetini Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, Meclis Başkanı Hüseyin Memişoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile Sudanla ticari ilişkileri bulunan DTO üyeleri ağırladı.

DTO Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya da, konuk heyete Denizli ve ticari potansiyeli hakkında bilgi verdi. Sarıkaya, “Sudan ile Türkiye, sevinçte ve üzüntüde kader birliği etmiş iki dost ve kardeş ülkedir. Bu duygularla, Sizleri Oda Başkanımız ve Yönetim Kurulumuz adına saygıyla selamlıyorum.Sizleri misafir etmekten duyduğumuz memnuniyeti de ayrıca ifade etmek isterim. Denizli olarak Tekstil, Mermer, Metal sektörlerinde faaliyet gösteriyoruz. Denizli, 1 milyon 5 bin 687 kişiye ulaşan nüfusu, dinamik girişimcileri ve ihracata dönük üretim yapısıyla tanınan, Ege Bölgesi ve Ülkemizin önemli bir şehridir.Denizli, Bölgemizin önemli ticaret ve lojistik merkezi durumundadır.Denizli, 3 milyar dolara yakın ihracatı ile Ülkemizde 8. sırada yer almaktadır.İlimizden yaklaşık 180 ülkeye 2 bin 300 çeşit ürünün ihracatı gerçekleştirilmektedir. İlimizde 10’nun üzerinde işçi çalıştıran 850 dolayında,50’nin üzerinde işçi çalıştıran 400 dolayında sanayi kuruluşu bulunmaktadır. Sanayimiz rekabet gücü yüksek, rekabetçi teknolojiler kullanan firmalardan meydana gelmiştir. Denizli’nin sanayi yapısı sektörler bakımından çok çeşitlilik göstermektedir. Denizli’de; ağırlıklı olarak tekstil ve konfeksiyon sanayi, mermer ve traverten üretimi, metal ve kablo sanayi, gıda sanayi, deri sanayi, cam sanayi kağıt sanayi gibi önemli sektörlerde üretim yapılmaktadır. Ayrıca, inşaat sektörü ve inşaat malzemeleri üretimi de büyük yer tutmaktadır.Denizli’de, Dünyada ticarete konu olan 125 çeşit tarımsal ürün üretilmektedir” dedi.

Sudan Kızıldeniz Eyaleti Valisi Ali Ahmed Hamid Abdulgadır ile Sudan İstanbul Başkonsolosu Emad Mırghani Abdelhamid de, Denizli’de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, ticari işbirliğinin artırılması konusunda işbirliğine hazır olduklarını ifade ettiler.

Ziyaretin sonunda konuk heyete çeşitli hediyeler verildi.