Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 121 dev proje kapsamında Türkiye’nin en büyük sokak hayvanları barınma ve rehabilitasyon merkezini Denizli’de inşa edileceklerini müjdeledi.
Sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirdiği projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük sokak hayvanları
barınma ve rehabilitasyon kompleksi için harekete geçti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 121 dev projesi arasında yer alan tesis ile sokak hayvanlarına şefkat eli uzanmaya devam edecek. 2008 yılından beri hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği ve Beslenme Odağı’nın kapasitesinin artırılması amacıyla hayata geçirilen proje Karakurt Mahallesi’nde yapılacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sokak hayvanlarının her türlü tedavisi yapılabilecek. Hafta sonu ve hafta içi vatandaşların hayvanları ile birlikte ziyaret edip, vakit geçirebileceği tesiste ücretsiz hayvan sahiplenme olanağı da sunulacak. Merkezde ayrıca okullara yönelik eğitim programları da düzenlenecek.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye’nin en büyük sokak hayvanları barınma ve rehabilitasyon merkezini Denizli’de inşa edileceklerini kaydetti. Kompleks ile bakıma muhtaç ve hasta sokak hayvanlarının barınma, beslenme, tedavi ve rehabilitasyon ihtiyaçlarının tek bir noktada karşılanacağını ifade eden Başkan Zolan, her canlının yaşam hakkı olduğunu belirterek, bu bilinçle hareket ettiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarına yönelik Türkiye’ye örnek olan çalışmalar gerçekleştirdiklerine değinen Başkan Zolan, bu konuda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye devam edeceklerini kaydetti.