Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ 2015 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir DESKİ’nin 2 yıl gibi çok kısa zamanda hayata geçirdiği projeler ve elde ettiği kurumsal kimlikle Ankara’da ve diğer büyükşehirlerde örnek olarak gösterildiğini söyledi.
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, mayıs ayı toplantısının 4’üncü birleşimi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, başkanlığında toplandı. Toplantıda, Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (DESKİ) Genel Müdürlüğü’nün 2015 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, burada yaptığı konuşmada, 2015 yılında yüzlerce kilometre içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşendiğini belirterek, “2015 yılı Büyükşehir DESKİ için yoğun bir icraat yılı oldu. Yatırımlarla beraber 2016 yılının da hazırlığı yapılmış oldu” dedi. Büyükşehir DESKİ’nin 2014 yerel seçimlerinden sonra kurulduğunu hatırlatan Başkan Zolan, “Kurumumuz 2 yıl gibi çok kısa zamanda hayata geçirdiği projeler ve elde ettiği kurumsal kimlikle Ankara’da ve diğer büyükşehirlerde örnek olarak gösteriliyor” diye konuştu. “Alt yapının olmadığı şehirde üst yapının anlamı yoktur” diyen Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Bu nedenle DESKİ’ye talimat verdik. Önce alt yapısı sorunlu olan bölgelere gideceğiz ve bu problemi bitireceğiz. Sonra alt yapısı tamamlanan bölgelerin üst yapı çalışmalarını hayata geçireceğiz.”
Günü kurtaran projeler peşinde koşmadıklarını, kalıcı yatırımlara imza attıklarını vurgulayan Başkan Zolan, “Denizli’de yaşayan vatandaşlarımız şunu net bir şekilde biliyor; biz kalıcı yatırımlar yapıyoruz. Biz torunumuzun torununun göreceği ve kullanacağı projelere imza atıyoruz” dedi. Alt yapı çalışmaları sırasında çıkan 60-70 yıllık eski su borularından bahseden Başkan Zolan, “Alt yapının bu kadar harabe olduğunu bilen bir belediye başkanının bu soruna seyirci kalması, kendisine verilen emanete sahip çıkmaması demektir. İşte bizler bu sorumlulukla altyapı çalışmalarına devam ediyoruz” dedi. Büyükşehir DESKİ çalışmaların merkezle birlikte tüm ilçelerde devam ettiğini kaydeden Başkan Zolan, “2016 yılında tüm Denizli’de 2.500 kilometre alt yapı çalışması yapılacak. 121 dev proje kapsamında gerçekleştireceğimiz bu hizmet Denizli’den Almanya’ya hat döşemek anlamına geliyor. Türkiye’de böyle bir su ve kanalizasyon idaresi yok” diye konuştu.
2019’a kadar kentteki alt yapı projelerin tamamını bitireceklerini belirten Başkan Zolan, şunları söyledi: “Biz bu makamda bir gün fazla kalalım diye değil kaldığımız sürede bir fazla ne icraat yapabiliriz anlayışına sahibiz. Önemli olan iz bırakmak, önemli olan eser bırakmaktır. Biz bunun gayreti içindeyiz. 5 yıllık görev süremizin sonunda Denizli’nin 25 yılda yapılması gereken alt yapı projelerini bitirmiş olacağız. Ben bugüne kadar ki çalışmaları nedeniyle Büyükşehir DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör başta olmak üzere tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.” Konuşmaların ardından yapılan oylamada, Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ 2015 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.