Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından ilçelerde başlatılan ‘Göz Taraması’ Projesinin 5. durağı Kale ilçesi oldu. İlçede bulunan yaklaşık 3 bin 500 öğrencinin göz taraması bir ay boyunca Kale Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilecek.
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin ilçelerde okul çağındaki çocuklarda başlattığı ‘Göz Taraması Projesi’ bütün hızıyla devam ediyor. İlk olarak Buldan’da başlayan Çal, Sarayköy ve Honaz’la devam eden taramalarda yaklaşık 15 bin öğrenciye göz taraması yapılmış ve bunlardan 760 öğrencinin kullandığı gözlüklerin uygunluğu kontrol edilmişti.Son olarak Kale’de bulunan yaklaşık 3 bin 500 öğrencide göz taraması başladı.
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, vekâleten Kale’ye bakan Beyağaç Kaymakamı Muhammet Serkan Şahin, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım ve Kale Devlet Hastanesi Yönetimi ile birlikte Kale Devlet Hastanesi’nde başlayan göz tarama projesini başlattı. Bugüne kadar yapılan taramalarda elde edilen sonuçların olayın ciddiyetini ortaya çıkardığını söyleyen Uz. Dr. Berna Öztürk, “Sayılara baktığımızda şimdiye kadar tarama yaptığımız öğrencilerin yaklaşık yüzde 7’sine gözlük reçetesi verilmesi, aslında olayın ciddiyetini gözler önüne sermekte. Çocuğun ilerideki meslek seçimini bile etkileyebilen kalıcı bir hasara dönüşmeden taramalarla bu önlemi alabilmek kendi adımıza yarınlarımızın geleceğine yatırım anlamında bizleri de çok mutlu ediyor. Bu hafta itibariyle de Kale’de göz taramalarını başlattık. Kale Devlet Hastanesi’nde hastane rolüne göre göz branşında hizmetimiz yoktu. Ayrıca bizimle her zaman işbirliği içinde olan Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İlçe Kaymakamlıklarımıza, Belediye Başkanlığımıza ve böyle bir çalışmayı Kale’de Genel Sekreterliğimiz adına yürüten Hastane Yöneticilerimize, projenin içinde yer alan Göz Hastalıkları Uzmanlarımıza ve görev alan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.