Merkezefendi Belediyesi, ‘Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi’ öğretmenleri ile öğrencilerine yaptırdığı çalışma ile kendi müziğini oluşturdu.
Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri yaptığı 3 aylık çalışmanın ardından Merkezefendi Belediyesi’ne ait bir müzik oluşturdu. Çalışma belirlenen bir kurul tarafından seçilen öğretmen ve öğrenciler 3 ay boyunca müziğin üzerinde çalışma yaptı. Yapılan çalışma ile 10 müzik eseri içinden 3 tanesi belirlendi. Kurumsal kimliğin oluşturulması çalışmaları çerçevesinde oluşturulan müzikler, belediyenin resmi internet sayfası üzerinde halkın oylamasına sunacak. Oylama yaklaşık 1 ay sürecek. Sağlık, kardeşlik ve mutluluk temasıyla oluşturulan ‘Selen’, ‘Karma’ ve ‘Güne bakan’ isimli müzikler arasında halk tarafından seçilen cingle, Merkezefendi Belediyesi’nin resmi müziği olacak.
Sosyal faaliyetlerin yanında kültürel çalışmalara da önem verdiklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, “Türkiye’de ilk defa bir ilçe belediyesi kendi müziğini arıyor adında bir proje gerçekleştiriyoruz. Bunu da yine kendi bölgemizdeki bir okulumuzla hazırlayarak halkımızın onayına sunacağız. Belediyecilik anlamında Türkiye’de ilk kez yapılan bir şey var. Türkiye’de ilk defa bir ilçe belediyesi, kendi müziğini arıyor şeklinde bir proje gerçekleştiriyor. Merkezefendi’nin sağlık, mutluluk ve kardeşlik felsefesine uygun bir müzik eserini biz isteseydik, profesyonel bir gruba yaptırabilirdik. Ama biz sadece Denizli’nin değil, ülkemizin de önde gelen güzel sanatlar lisesinden olan Hakkı Dereköylü’nün projemize katkı sağlamasını istedik. Okulumuzun da katkısıyla Merkezefendi müziğini arıyor projemiz neticelenecek. Müziklerimiz internet sitemizden yayınlanacak. Halk oylamasıyla artık kurumsal kimliğimizin bir parçası olacak müziğimizi de kullanacağız” dedi.