Pamukkale Belediye Meclisi, Ağustos ayının ilk oturumunda 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak, şehit ve gaziler için dua okudu.
Pamukkale Belediye Meclisi, Ağustos ayının ilk oturumunda FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimini sert bir dille kınadı.
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in başkanlığında gündem maddelerinin ele alındığı meclis oturumunda şehit ve gaziler için dualar okundu.
15 Temmuz darbe kalkışmasının Türkiye demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini, belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Ülkenin geleceğine kast eden FETÖ/PDY terör örgütü, 15 Temmuz gecesi darbe kalkışması girişimiyle halkın iradesini yok sayarak, halkın iradesiyle seçilmiş hükümete karşı, insani kuralları dahi hiçe sayarak kanunsuz bir darbeye kalkışmasına girişmiştir. Sivil vatandaşlara dahi silahlarını, tanklarını doğrultarak ateş etmekten geri durmayan FETÖ/PDY terör örgütü hainleri, alçaklarınca yapılan darbe kalkışması başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere halkın meydanlara çıkmasıyla geri püskürtülmüştür. Yarınlarımızı karanlıktan kurtarmak için hiçbir ayrım gözetmeksizin birbiriyle kenetlenen, darbeye karşı tek yürek olan asil milletimize bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu sürecin içinde olan eli kanlı hainler, mutlaka ve mutlaka teker teker adalet önünde, hak ettikleri en ağır cezayı alacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti karanlık 15 Temmuz darbe girişiminin sabahında demokrasi yolunda emin adımlarla yürümeye devam etmektedir. Allah milletimize bir daha böylesi acılar yaşatmasın. Demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, o karanlık gecede yaralanan vatandaşlarımıza, emniyet güçlerimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.