Denizli soğuk havanın etkisine girerken, rakımı yüksek mahallelerde Pamukkale Belediyesi ekipleri ulaşımı sağlamak için tuzlama çalışması yapıyor.
Denizli ve Pamukkale ilçesi de soğuk havanın etkisine girerken, ilçe sınırları yer alan yüksek kesimlerdeki mahallelerin yollarında buzlanmalar meydana geldi. Özellikle Akdere, Kurtluca ve Uzunpınar bölgesinde kar kalınlığı 2 santimetre olurken, gece sıcaklığın eksi 7-8 derecelere kadar inmesi nedeniyle yollarda buzlanma oluyor. Pamukkale Belediyesi ekipleri bu bölgede ulaşımı sağlamak için çalışmalar yapıyor. Ekipler, 5 kar küreme ve tuzlama aracı, 8 damperli kamyon, 2 greyder 6 bekoloder ve 2 ekskavatör aracı çalışma yapıyor.
Şehir merkezinde kar yağışının olmadığını ancak rakımı bin 200 metreye bulan mahallelerde karın yağdığını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Gözler, Uzunpınar, Güzelpınar, Kurtluca, Belenardıç gibi mahallelerimizde rakım yüksek. Bu bölgede kar yağışı çok etkili değil. Ancak az da olsa yağan kar ile birlikte sıcaklık gece eksi 7-8 derecelere düştüğü için yollarda buzlanma oluyor. Ekiplerimiz bu yolları açık tutmak için tuzlama çalışmaları yapıyor. Pamukkale Belediyesi olarak bütün sınırlarımız içerisindeki kar yağışlarına müdahale edebilecek şekilde hazırlandık. Amacımız ulaşımın sağlanamadığı mahallemizin olmaması” dedi.