Denizli’de ‘sağlıklı bir hayat için ücretsiz spor kursları’ ve ‘yüzme bilmeyen kalmasın’ kampanyaları kapsamında hizmete sunulan yüzme havuzlarından 35 bin kişinin faydalandığı bildirildi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘yüzme bilmeyen kalmasın’ kampanyası çerçevesinde hizmete açılan yüzme havuzlarından yaklaşık 3 sene içerisinde 35 kişi faydalandı. 2014 yılında Kayıhan’da hizmete açılan yüzme havuzunda yetişkin, çocuk ve engelli olmak üzere toplam 35 bin vatandaşa ücretsiz yüzme kursu verildi.
Genç nüfusun zihinsel ve bedensel gelişimine katkı sağlayan projeleri arasında yer alan ve 6 hafta süren ücretsiz yüzme kurslarında bay, bayan, çocuklar ve engelli kategorileri olmak üzere 4 farklı grup’ta eğitimler veriliyor. Yılda ortalama 10 bin kişinin üzerinde ücretsiz yüzme kursu eğitimleri verilirken, bu rakam 2014 yılından beri 35 bine ulaştı. Ücretsiz yüzme kursları pazartesi dışında haftanın 6 günü sürerken akşam saatlerinde yapılan serbest zaman diliminde ise vatandaşlar Kayıhan Yüzme Havuzu’ndan faydalanabiliyor. Ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesi tüm kursiyerlerin bone ihtiyaçlarını da ücretsiz olarak karşılıyor.
Denizlililerin sağlıklı bir ortamda spor yapma imkanına kavuşması için çalıştıklarını ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “2014 yılından buyana 35 bin vatandaşımız kurslarımıza katılarak hem yüzmeyi öğrendi hem de spor yapma imkanı elde etti. Ayrıca yüzme bilen vatandaşlarımız da akşam saatlerinde Kayıhan Yüzme Havuzu’ndan istifade edebiliyor. İstiyoruz ki çocuklarımız sporun her branşında etkili olsun, yeteneklerini ortaya koysunlar. Spor demek ekip ruhu demektir. Spor demek, disiplin demektir. Spor, hayatta mağlubiyetin de galibiyetin de olduğu, düştüğünüz zaman kalkmasını da öğreten bir etkidir” dedi.
İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu inşaatının hızla devam ettiğini ifade eden Başkan Zolan, spor tesisi yatırımlarının aralıksız süreceğini sözlerine ekledi.