Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Zeytinburnu’nda düzenlenen Yerel Yönetişim ve Kent Konseyleri Çalıştayı’na katıldı.
Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Zeytinburnu’nda düzenlenen Yerel Yönetişim ve Kent Konseyleri Çalıştayı’nda, Denizli’nin Büyükşehir olmasının ardından kent konseyinin il genelinde kurulması için verdikleri destekleri ve ilçe ziyaretlerini anlattı. Değirmenci, “İl merkezinde hizmet veren ve bugüne kadar birçok proje gerçekleştiren Kent Konseyi Denizli Büyükşehir yapılanmasının ardından ilçelerde de çalışmalar yürüttü. Bu çerçevede tüm meclislerimizle ilçelerimizi ziyaret ederek Kent Konseylerinin kurulma sürecine destek verdik” dedi.
Kararlar yasal statü kazanabiliyor
Kent Konseylerinin tüm STK’ları kendi şemsiyesi altında tutan bir üst örgüt olduğuna değinen Değirmenci, “Kent konseylerinde alınan kararlar belediye meclislerinde görüşülerek yasal bir statüye kavuşabiliyor. Kent Konseylerini diğer sivil toplum örgütlerinden ayıran en büyük özellik budur” diye konuştu.