Diyarbakır’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yaptığı darbe girişiminde şehit olanlar için Kürtçe mevlit okutuldu.
FETÖ mensuplarının 15 Temmuz akşamı yaptığı darbe girişiminde şehit olanlar için Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesinde Kaymakamlık tarafından organize edilen bir programla mevlit okutuldu. Kaymakamlık önünde düzenlenen mevlit programına yaklaşık bin 500 kişi katılırken, program öncesi 150 metrelik dev Türk bayrağı açıldı. Kocaköy Kaymakamı Yusuf Turhan, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar ve AK Parti Kocaköy İlçe Başkanı Eşref Ture’nin de katıldığı mevlit Kürtçe okundu.
İlçe Kaymakamı Yusuf Turhan burada yaptığı konuşmada milletin ferasetinin darbe girişimin püskürttüğünü belirterek, “Halk istemezse hiç kimse bu millete bir şey dayatamaz. 15 Temmuz kalkışması milletin birliği ve beraberliğini ortaya koymuştur. Yaklaşık bir aydır duruşunu gösteren Kocaköy halkına teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti Kocaköy İlçe Başkanı Eşref Ture, 15 temmuz günü yapılan alçakça saldırı sonucu düzenli olarak vatandaşlarla beraber her gece demokrasi nöbeti tuttuklarını ifade ederek, “Burada 15 Temmuz şehitlerimizin anısına Kürtçe mevlit okunuyor ve şu anda bin 500 kişiye yemek veriliyor. Bu organizasyonu düzenleyen ilçe kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum. Yapılan bu alçakça saldırıya milletimiz karşı duruyor. Bu programa katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.