Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi’nin 5 yıllık stratejik planı içerisinde yer alan yas evlerinin yapım projeleri devam ediyor. Bağlar Belediye başkanları, proje kapsamında yapımı tamamlanan yas evlerinde denetimlerde bulundu.
Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından geçen yıl dört, bu yıl dört olmak üzere toplam 8 yas evinin projesi tamamlandı ve hizmete sunuldu. Bağlar Belediye başkanları Birsen Kaya Akat ve Eşref Güler, 2016 yılı içerisinde yapımı gerçekleştirilen ve çevre düzenlemesi süren yas evlerinde denetimlerde bulundu. İlk olarak Batıçanakçı Mahallesi’ne giden başkanlar, mahalle muhtarı Necat Başaran ile bir araya geldi. Başkanlar, mahalle muhtarıyla mahallelerinde yapılması planlanan belediye çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Daha sonra belediye başkanları, diğer mahallelerde bulunan yas evlerine geçerek yetkililerden bilgi aldı.
Ardından belediye başkanları Akat ve Güler, Pınaroğlu Mahallesi’ne geçti. Pınaroğlu Mahallesi’nde bir süre önce başlatılan yol yapım çalışmalarını inceleyen başkanlar, mahalle muhtarı Cemil Atik ile bir araya gelerek sohbet etti. Atik, yol yapım çalışmaları nedeni ile başkanlara teşekkür ederek, mahallelerinde yaşanan ulaşım sıkıntısının ciddi şekilde çözüldüğünü söyledi.