Akil Gençler Platformu, bölgede gençlerin dağa çıkması, uyuşturucu kullanımı ve işsizliğin önlenmesi amacıyla basın açıklaması düzenledi.
Yaklaşık 2 yıl önce kurulan, Türkiye geneli 70 ve yurtdışında başta İngiltere olmak üzere 10 ülkede temsilciliği bulunan Akil Gençler Platformu, Diyarbakır’da basın açıklaması düzenledi. Basın toplantısında konuşan Akil Gençler Platformu Diyarbakır Şube Başkanı Engin Özmen, kentte gençlerin en büyük sorununun uyuşturucu kullanımı olduğunu, bununla ilgili çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Akil Gençler Platformu olarak 4 temel amaçlarının bulunduğunu belirten Özmen, bunların, toplumun tüm katmanlarının din, can, mal ve sosyal hayatlarının daha iyi ikame edilmesini sağlamak, toplumun adalet, özgürlük ve kardeşlik gibi ortak unsurlarını hep ön planda tutarak hareket etmek, farklılıklara ve farklı düşüncelere her zaman yer vermek ve saygı duymak ve siyasetle ilgili fakat siyaset üstü gelişmeleri okumak olduğunu dile getirdi.
‘’Diyarbakır’daki gençleri topluma kazandırmak istiyoruz’’
Terör olaylarını tamamen bitirmek istediklerini kaydeden Özmen, konuşmasını şöyle sürdürdü:
‘’Dağa çıkan gençlerin çıkma faktörlerinin sosyal ve ekonomik olarak ele alıp sorunları çözerek gençleri topluma kazandırmak istiyoruz. Gençlerin çalışma ve iş bulma alanları oldukça kısıtlı, yeni iş alanları oluşturmaya çalışacağız. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) ile yürüteceğimiz el işi takı atölyesinde üretilecek el sanatlarının hediyelik eşya mağazasında satışını gerçekleştirip gençlere maddi olanak sağlama amacındayız. Diyarbakır’da maalesef uyuşturucu kullanımı ve satışı oldukça fazla. Gençlerin uyuşturucu kullanma sebeplerini tespit ederek bu işi en aza indirgemek için toplumsal faaliyetlerde bulunacağız.’’