Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şubesi Başkanı Aydın Altaç, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yapılacak etkinliklerde verilecek mesajların birlik ve beraberlikle ile ilgili mesajlar olması gerektiğini belirtti.
ASKON Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, her yıl Nisan ayının ikinci haftası yapılan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu. Altaç, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde verilecek mesajların ‘Gelin Birlik Olalım’ mesajı olması gerektiğini belirterek “Hazreti Muhammed’in doğumunun sene-i devriyesini idrak ettiğimiz bu günler kardeşlik, barış ve iyi ahlak gibi vazgeçilmez değerlerimizin hatırda tutulması için önem arz ediyor. İnsanlığı cahiliye zindanından medeniyet aydınlığına kavuşturan O nura günümüzde her zamankinden daha fazla muhtaç bir haldeyiz. Peygamber Efendimizin dünyaya gelmesi ve yaşamı bizlere güzelliğin, hoş görünün, merhametin, mazlumun yanında olmanın, paylaşmanın, dostluğun, anlam bulması oldu. Hazreti Muhammed’in hayatı ve yaşamı, affediciliği, insanları sevmenin ve insana saygı duymanın, dürüstlüğün, erdemli olmanın, bağışlayabilmenin, merhametin ve şefkatte sınır tanımayan boyutlarını insanlara en güzel örnek olarak sunar. Peygamberimiz, hayatı boyunca rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi tüm erdemli değerleri kişiliğinde toplamıştır. O’nun insanlara öğrettikleri; kişiyi, aileyi ve toplumu; birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma, huzur ve güven ortamına kavuşturur niteliktedir” dedi
Hazreti Muhammed’in (SAV) küçükle küçük, büyükle büyük, zenginle zengin, fakirle fakir olduğunu, O’nda gurur ve kibir olmadığını, daima hakikati konuştuğunu söyleyen Altaç şunları kaydetti:
“Alemlerin yaratılış nedeni olan ve insanlığın kurtuluşu için gönderilen son peygamber Hz. Muhammed’i (SAV) hepimizin daha yakından bilmesi ve bildiklerimizi de çevremizdeki insanlarla paylaşması gerektiğini kutsal bir vazife olarak görüyor ve tüm Müslüman kardeşlerimizin Kutlu Doğum Haftası’na gereken hassasiyeti göstereceklerine canı gönülden inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Diyarbakırlı hemşehrilerimin olmak üzere ülkemizin ve İslam dünyasının Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyor, bu kutlu haftanın tüm insanlık için barış, sevgi, kardeşlik ve huzurlu bir gelecek için fırsat olarak değerlendirilmesini diliyorum. Hani ilçesin yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum”.