Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Silvan-Mardin karayollarını birbirine bağlayan ve çok sayıda köyün geçiş noktası olan Meya Farkin Caddesi’nin (Bağıvar-Karaçalı) 3 kilometresinde sıcak asfalt, 12 kilometresinde 1. kat asfalt sathi kaplama çalışmasını tamamladı. 2. kat asfalt sathı kaplama için hazırlıklarını sürdüren Belediye, Bismil ilçe merkezinde ise sıcak asfalt çalışmasına devam ediyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kent merkezi ve kırsal ilçelerde sıcak asfalt, stabilize yol, menfez yapımı, kaldırım, orta refüj, kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Asfalt Yapım Şube Müdürlüğü ile Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalardan biri de Silvan-Mardin karayollarını birbirine bağlayan ve çok sayıda köyün geçiş noktası olan 15 kilometrelik Meya Farkin Caddesi’nde (Karaçalı-Bağıvar) sürüyor. Yıllardır asfaltın yapılmadığı caddenin 3 kilometrelik kısmında sıcak asfalt, 12 kilometrelik kısmında ise 1. kat asfalt sathı kaplama çalışmalarını tamamlayan ekipler, 2. kat sathı kaplama için de hazırlıklarını sürdürüyor.
Bismil’de sıcak asfalt çalışması devam ediyor
Program kapsamında Bismil ilçesinde çalışmalarına devam eden ekipler, ilçe merkezinde Özgürlük Bulvarı ve 702. Sokak’ta 4 bin ton sıcak asfalt kullanarak, 1,5 kilometrelik caddenin asfaltını tamamlandı. Asfalt çalışmasını bugün de ilçe merkezinde sürdürecek olan ekipler, ilçenin grup mahalle ve mahalle yollarında ise çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Mayıs ayından bu yana 64 kilometre yolda 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmasını tamamlayan ekipler, 53,9 kilometre mahalle yolunda 1. kat asfalt sathi kaplama çalışmalarına devam ediyor