Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara yönelik düzenlediği Gezi Etkinlikleri sürüyor. Etkinlikler kapsamında düzenlenen Uçurtma Şenliği ve tarihi mekanlara yönelik geziye katılan 275 çocuk doyasıya eğlendi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kreş ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün, çocuklara yönelik düzenlediği Gezi Etkinlikleri devam ediyor. Medland Lunapark ve On Gözlü Köprü’deki uçurtma şenliklerinin ardından çocuklar, hafta sonu Nevruz Parkı’ndaki Uçurtma Şenliği’nde buluştu.
Zarokistanlardan (Oyun Odaları) yararlanan 3-6 yaş aralığındaki 200 çocuk, eğitmenleri ve aileleri refakatinde Nevruz Parkı’na giderek, önce uçurtmalarını yaptılar, sonra aileleriyle birlikte uçurtma uçurarak eğlendiler. Program kapsamında ayrıca Eğil ilçesinin tarihi mekanlarına gezi düzenlendi. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda bir araya gelen 7 ve 8. sınıf öğrencisi 75 çocuk, eğitmenler eşliğinde iki otobüsle Eğil ilçesine giderek, ilçenin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Daha sonra Dicle Barajı’nda feribot gezisi yapan çocuklar, öğle yemeğinin ardından Diyarbakır’a döndü.
BİN ÇOCUK FAYDALANACAK
Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Gezi Etkinlikleri, 28 Mayıs’a kadar devam edecek ve programdan bin çocuk faydalanacak. 19 Nisan’da başlayan etkinlikler kapsamında, bugün Hasuni ve Malabadi gezisi, 7 Mayıs’ta On Gözlü Köprü’de uçurtma şenliği, 8 Mayıs Ergani Hilar Mağaraları ve Çermik Sinek Çayı gezisi, 13, 14 ve 15 Mayıs’ta Dil Bayramı etkinlikleri, 21 Mayıs’ta Dicle Barajı’nda Uçurtma Şenliği, 22 Mayıs’ta Büyükşehir Belediyesi Talaytepe Spor Tesisleri’nde spor etkinliği, 24-25 Mayıs’ta çocuk hakları eğitimi, 28 Mayıs’ta Büyükşehir Belediyesi Devegeçidi Piknik Alanı’nda kitap okuma etkinliği düzenlenecek.